Trener på PlayStation

Tommy Rustad vet å kombinere lek og alvor: Foran morgendagens sjette EM-runde for standardbiler har han kjørt igjennom banen i Budapest en rekke ganger. På PlayStation. - Det er en fin måte å lære seg banen på, sier Rustad.

- Man lærer rekkefølgen og utseende på svingene, layouten på banen, kan du si, sier Rustad.

Han tipper han har sittet rundt tre timer foran skjermen for å gjøre seg kjent med den ungarske Formel 1-banen Hungaroring i Budapest.

Sparer tid

- TV-spillet er bra simulert. Men det fanger jo ikke opp ujevnheter og sånn, så inntrykket kan bli litt annerledes når jeg prøver banen i praksis. Uansett trenger jeg ikke ti runder på å lære meg banen sier Rustad.

Han ligger i øyeblikket på 4. plass i EM for standarbiler. Han brøt forrige løp på Zolder i Belgia, og sitter så langt med følgende tellende plasseringer: 3., 4., 5. og 6.

- Jeg kan ikke kaste bort mer tid på tull nå, hvis jeg skal avansere fra fjerdeplassen, fastslår Rustad.

20 ekstra hester

Han sikter til gjentatte motorproblemer i sin Nissan Primera. Men til morgendagens løp i Ungarn har han montert en helt ny motor: 20 hestekrefter sterkere, men med et noe lavere dreiemoment.

- Det blir spennende å registrere hvordan motoren virker i praksis. 20 hestekrefters effektøkning virker kanskje ikke så mye, men forandringene merkes godt for oss som driver med dette. Forhåpentligvis blir dette en positiv forandring, sier Rustad.

Duncan Huisman fra Nederland leder EM sammenlagt med 82 poeng. Foran landsmannen Peter Kox (75) og Norman Simon fra Tyskland (49). Rustad har 36 poeng.

<B>MORSOMT ALIBI:</B> Tommy Rustad trener på PlayStation før morgendagens EM-runde i Budapest.