Suns slo Grizzlies i NBA

Trener ruget på «hemmelig» trekk i 15 år – brukte det til å vinne i siste sekund

Phoenix Suns-trener Jay Triano hadde i femten år visst om et hull i regelverket. Natt til onsdag fikk han tatt det i bruk.

AVGJØR: Her dunker Phoenix Suns-center Tyson Chandler ballen gjennom kurven og sikrer seieren for Suns mot Memphis Grizzlies. Foto: AP Photo/Ross D. Franklin/NTB Scanpix
AVGJØR: Her dunker Phoenix Suns-center Tyson Chandler ballen gjennom kurven og sikrer seieren for Suns mot Memphis Grizzlies. Foto: AP Photo/Ross D. Franklin/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva skal du gjøre for å vinne en basketballkamp med bare 0,6 sekunder til å score på? Det problemet sto Phoenix Suns overfor natt til onsdag i møtet med Memphis Grizzlies. Bortelaget hadde utliknet oppgjøret med marginalt med tid igjen og kampen virket å gå mot overtid.

Slik skulle det ikke ende. For Suns' trener Jay Triano hadde et ess i ermet. Den rutinerte treneren hadde i 15 år hatt en hemmelig plan for hvordan man kunne lure motstanderen i en slik situasjon. Nå fikk han endelig tatt den i bruk.

Gjennom nøye lesing av regelboka hadde Triano funnet ut at et innkast ikke ville telle som scoring om det gikk rett i kurven og at det som ellers ville regnes som ulovlig berøring av ballen over ringen, dermed ikke gjaldt i denne situasjonen. ​

Normalt sett har ikke spillere lov til å forstyrre ballens retning mens den er på vei nedover mot ringen eller berøre ballen mens den fortsatt kan gå i kurven.

Suns' center Tyson Chandler, som måler 216 cm på strømpelesten, fikk oppgaven med å avslutte trekket.

– Min jobb var å dytte ballen i kurven. Det var nære, pasningen kunne ha truffet baksiden av ringen, men jeg tok ballen over ringen fordi jeg visste at det var lov, sa Chandler til ESPN etter kampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer