Trener-tabbe ødela seierssjansen

Gro Marit Istad (22) fikk ikke beskjed om å skru på siktet foran andre liggende skyting i gårsdagens jaktstart. Det ødela seierssjansene. Etterpå innrømmer skytetrener Roger Grubben at han han begikk en tabbe.

- Ja, jeg ser at jeg burde fortalt Gro Marit om å ta to knepp opp foran andre skyting og tar den feilen på min kappe. Min vurdering var at jeg fryktet en slik beskjed kunne bidratt til at hun lettere mistet fokus. For det var ikke noe særlig vind å snakke om, sier Roger Grubben til Dagbladet.

Gro Marit Istad var i soleklar ledelse etter fullt hus på første liggende skyting. Men hele serien var plassert farlig langt ned og til høyre.

På andre liggende skyting fikk vossejenta to bom - nede til høyre...

Rike raste

Hun klarte ikke å ta igjen det tapte på de to stående skytingene - hvor hun pådro seg ytterligere tre strafferunder. I mål havnet torsdagens overraskende vinner helt nede på sjetteplass.

NRK TV-sportens rutinerte skiskytter-kommentator Kjell Kristian Rike ble regelrett forbannet på direkten over at ingen hadde gitt ungjenta beskjed om å justere siktet.

Klandrer ikke

- Dette er rett og slett dårlig gjort. Når skuddene er så langt til siden, må man be utøveren om å skru, sa en oppbrakt Rike.

Sjøl vil ikke Gro Marit Istad skylde på andre enn seg sjøl over at skytingen ikke fungerte som den skulle i går.

- Jeg har aldri skutt så lavt tidligere. Men man kan heller ikke vite at jeg hadde skutt bedre om jeg hadde fått beskjed om å skru. Derfor hjelper det heller ikke å tenke slik. Men jeg er litt irritert over at jeg skjøt så dårlig, sier Gro Marit Istad.

SKJØT VILT: Gro Marit Istad fikk ikke beskjed om at skuddene lå farlig langt til høyre. Det fikk skytterkommentator Kjell Kristian Rike til å bli regelrett forbannet på direkten.