Trener-Thoresen ber ishockeygutta være mer stolte

Landslagstrener Petter Thoresen (55) ber spillerne brette opp ermene og gi mer i duellene. Han har ikke gitt opp kvartfinaledrømmen tross 0-3-tapet for Sveits.

HAR IKKE GITT OPP: Landslagstrener i ishockey, Petter Thoresen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HAR IKKE GITT OPP: Landslagstrener i ishockey, Petter Thoresen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Drømmen om en kvartfinale er der ennå, vi har ikke sluttet å drømme. Hadde vi vunnet i dag så hadde det sett lysere ut, sa Thoresen til NTB etter at den internasjonale pressekonferansen var over etter søndagens kamp.

Han var klar over hva han ville prioritere inn mot den svært viktige kampen mot Slovenia tirsdag.

– Det er viktig å si fra og sette en standard for å vise at vi er mer duellsterke enn det vi viste i dag. Vi må bare jobbe videre og være tålmodig. Dessverre klarte vi ikke å score, selv om jeg synes at vi spilte bra i overtall, sa Thoresen.

Verre

Nøkternt sett blir det vanskelig med en kvartfinaleplass etter tapet for Sveits, men helt over er det ikke. Tidligere søndag vant Frankrike hele 5–1 over Finland, og det var det absolutt ingen som hadde sett for seg på forhånd.

Thoresen er ikke innstilt på at det kan ende med nedrykkskamp for Norge riktig ennå.

– Det er overraskende og gledelig at det er såpass jevnt i gruppa. Frankrike slår Finland, og det svinger. Sveits ledet 4–0 mot Slovenia før de utlignet og Sveits til slutt vant på straffer. Du må være klar og være på jobb når det skal avgjøres, sa landslagstreneren.

Prate

Både sønnen Patrick og kaptein Jonas Holøs var inne på mye av det samme etter tapet for Sveits.

– Vi skal prate sammen, og så skal vi komme sterkere tilbake. Det snur fort. Alle slår alle, og vi skal ikke grave oss ned. Vi skal bare justere på det vi kan bli bedre på, og så skal vi komme ut med en fightervilje som gjør at vi kriger ned Slovenia i første omgang, sa Holøs til NTB.

– Det er absolutt ikke over. Alle kan slå alle, og det er fortsatt muligheter. Vinner du dueller, så vinner du ofte kamper. I dag var vi bare ikke god nok til å slå Sveits, poengterte Patrick Thoresen.

Alle tre er enige om en del momenter som må bli bedre i de kommende kampene:

* Duellspillet og nærkamper.

* Norge må utnytte sjansene de får i overtallsspill.

* Mål påvirker kamper. Norge må gjøre sitt for å score kampens første mål.

– All ære til gutta som jeg synes spilte godt i undertall, men vi manglet prikken over i-en i overtallet vårt, og vi er helt avhengig av at de beste gutta får inn pucken der, sa landslagstrener og pappa Petter Thoresen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer