Trener til OL med pistol i lomma

Valen de Vries forfølges av onanerende menn.

Anita Valen de Vries trener med pistol i lomma i nattemørket på veiene rundt belgiske Spa. Skumle menn gjør at pistolen er skuddklar.

For å være best mulig forberedt til OL har Anita Valen begynt å snu døgnet. Derfor trener hun om natten. Landeveisrittet går neste søndag, 10. august, og det er det som er årsaken til den noe uortodokse treningen.

- Jeg har hatt flere episoder der jeg har vært utsatt for forfølgelse. Det har vært menn langs veien som har dratt av seg tøyet og onanert. Det har rett og slett vært skremmende ting, forteller Valen de Vries til NRK.

Hun fortalte mannen sin om opplevelsene, og han gikk sporenstreks ut og kjøpte en pistol til henne.

- Det er selvfølgelig ingen ekte pistol hun har med seg, men en alarmpistol. Det gjør oss mye tryggere, for vi betyr alt for hverandre, forteller Gerrit de Vries.

Anita Valen bor til daglig i Nederland, men for å få best mulige treningsforhold har hun valgt å lade opp i traktene rundt Spa i Belgia.

- Det kuperte terrenget gjør at det er fantastisk for syklister å trene her, sier hun.

Anita Valen de Vries tror også at mange er veldig overrasket over at hun har klart å komme med til OL i en alder av 39 år.

SKUMMELT: Anita Valen de Vries er et av de norske OL-håpene. Nå har hun måttet gå til anskaffelse av alarmpistol etter flere ubehagelige opplevelser under nattlig trening. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SKUMMELT: Anita Valen de Vries er et av de norske OL-håpene. Nå har hun måttet gå til anskaffelse av alarmpistol etter flere ubehagelige opplevelser under nattlig trening. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Nei, det var nok ikke mange som trodde jeg skulle klare å kvalifisere meg i år. Jeg er jo 39 år og har to barn, sier hun til NRK.

(NTB)

Trener til OL med pistol i lomma