<strong>FERDIG I KLEPP:</strong> Stortalentet Andrea Norheim har, ifølge agenten Henning Berg, gjennomført sin siste trening med toppserieklubben Klepp. Den Lyon-klare fotballspilleren får ikke trene med a-laget etter et NRK-intervju nylig. Foto: Privat
FERDIG I KLEPP: Stortalentet Andrea Norheim har, ifølge agenten Henning Berg, gjennomført sin siste trening med toppserieklubben Klepp. Den Lyon-klare fotballspilleren får ikke trene med a-laget etter et NRK-intervju nylig. Foto: Privat Vis mer

Trener truet med NRK-boikott etter Andrea (17) sitt intervju

Andrea Norheim slutter i Klepp etter treningsnekt med A-laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det norske fotballtalentet Andrea Norheim (17) ble nylig klar for den franske storklubben Lyon og overgangen gjennomføres i sommer.

Et intervju med NRK før forrige helg satte derimot sinnene i kok hos Norheims nåværende klubb, toppserielaget Klepp. En uttalelse om at hun følte seg «frosset ut», førte til at klubbledelsen nektet Norheim å spille i eliteserien - og seinere ble hun sendt ned for å trene med rekruttlaget som spiller på nivå tre.

Etter det Dagbladet erfarer skal Klepp-trener Jon Pall Palmason ha reagert så kraftig på intervjuet at han tok kontakt med NRK-ledelsen og truet med å nekte statskanalen framtidige intervjuer.

<strong>TIL LYON:</strong> Andrea Norheim blir i sommer lagvenninne med Ada Hegerberg hos Champions League-vinnerne Lyon. Foto: Privat
TIL LYON: Andrea Norheim blir i sommer lagvenninne med Ada Hegerberg hos Champions League-vinnerne Lyon. Foto: Privat Vis mer

Klubbledelsen i Klepp bekrefter til Dagbladet at Palmason tok kontakt med NRK rett før forrige helg, uten at klubben vil kommentere innholdet i dialogen som foregikk blant annet på e-post.

Ble korrigert

Palmason har også uttrykt seg negativt om NRK-intervjuet med stortalentet på mikrobloggtjenesten Twitter, der han før helga hintet til pressenekt.

- Klepp-spillere har forbud mot å kommunisere med den norske statskanalen, skrev Palmason fredag 10. juni.

Ledelsen i Klepp hevder derimot at dette aldri ble noen realitet.

- Det er helt uaktuelt for Klepp som klubb å ha noen form for presseboikott. Hvis en sånn beskjed på noen måte er blitt videreformidlet, så er dette korrigert fra meg etter kampen mot Medkila hvor jeg ga beskjed om at spillere selvsagt skal få snakke med pressen, enten det gjelder NRK eller andre medier. Både trenerteam og spillerne har fått beskjed om det, sier daglig leder i Klepp, Thomas Langholm Engen, til Dagbladet.

NRK ønsker ikke å kommentere e-posten.

- Forholdet mellom NRK og Klepp er uproblematisk. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer, sier Per Øyvind Fange, redaksjonssjef i NRK Sport, til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer var Palmasons pressenekt først og fremst rettet mot kampen mot Medkila - som endte med Klepp-seier 4-1. NRK var aldri til stede på denne kampen, opplyser Klepp-leder Engen. Dette var en vurdering som NRK tok selv, ifølge den daglige lederen.

- Vi (Klepp og NRK) er enige om at dette er en ikke-sak mellom partene og vi ønsker selvsagt å ha et godt forhold til NRK i tiden som kommer, sier Engen.

Klepp-trener Jon Pall Palmason har ikke besvart Dagbladets gjentatte henvendelser og Klepp-ledelsen forteller at de ønsker å uttale seg på vegne av treneren.

- Jeg har snakket med Jon og han er helt enig i at vi snakker med all presse og det kommer vi alltid til å gjøre, sier Engen.

Klubbens sportslige leder forteller:

- Han (Palmason) var veldig skuffet over NRKs framstilling, men som intervjuobjekt (Norheim) kan du selvsagt si hva du vil, sier sportslig leder for Klepps fotballkvinner, Tor Åge Risnes, til Dagbladet.

Klepp-ledelsen poengterer at det til tross for antydninger per e-post aldri ble gjennomført noen boikott av NRK.

Bakgrunnen for den spesielle situasjonen er 17-åringen Norheim som snart blir Lyon-spiller.

Bryter med Klepp

Norheim har nå fått tilbud fra Klepp om å trene med rekruttlaget i 2. divisjon (nivå tre). Det skjer ikke. 17-åringen har nå valgt å bryte med klubben - og har dermed gjennomført sin siste trening for laget.

- Andrea har avsluttet forholdet til klubben og skal ikke trene mer med Klepp. Er du god nok for Lyon, som er en av verdens beste klubber, så er du også god nok til å trene med Klepp. Da er det ikke aktuelt å trene med reservelaget, sier fotballagent Henning Berg til Dagbladet.

Berg, som ikke må forvekles med den tidligere landslagsspilleren med samme navn, representerer fotballtalentet.

Dagbladet har også vært i kontakt med Andreas far, Stig Norheim, som av hensyn til datteren sier han ikke ønsker å uttale seg i denne saken.

Ledelsen reagerte

Klepp skal spille tre kamper (Arna-Bjørnar, LSK og Kolbotn) de neste to ukene. De går uten Norheim.

- Dette er vurdert av styret i Klepp, i samkjøring med sportslig ledelse og trenerapparat. Der kom de fram til at Andrea får treningstilbud på rekruttlaget, sier daglig leder Engen.

- Hvorfor får hun ikke være med Toppserie-laget?

- Grunnen er en uttalelse til NRK om at hun føler seg frosset ut av klubben. Den kommentaren kom bare noen timer etter at hun fikk vite at hun skulle starte kampen søndag (mot Medkila). Dette er noe sportslig ledelse reagerer på, sier Engen.

- Er det ikke dramatisk å nekte en 17-årig landslagsspiller å trene med A-laget?

- Hun har et treningstilbud i klubben. Hun er på ingen måte sparket. Dette er en totalvurdering klubbens styre har gjort. Jeg ønsker også å legge til at dette er en trist sak for alle involverte. Jeg vil ønske Andrea masse lykke til i Lyon og håper at det blir en flott opplevelse, sier Klepps daglige leder.

Klepp er nummer fem i Toppserien - ti poeng bak lederen Avaldsnes. Andrea Norheim har vært på banen i to av lagets ti kamper denne sesongen - men kamper for blant annet U17-landslaget må ta noe av skylda for manglende kamper.

Forrige sesong var forsvarsspiller Norheim på banen i 17 kamper. 17-åringen var på prøvespill i franske Lyon i februar og blir nå lagvenninne med Ada Hegerberg.

Ettersom Norheim er under 18 år må overgangen godkjennes av FIFA. Hun reiser etter planen til Frankrike i slutten av juli og skal nå ha et eget treningsopplegg fram til avreise.

Spillere støtter klubben

I intervju med NTB forteller Klepps visekaptein Maria Thorisdottir at spillergruppa støtter klubben.

- Spillergruppa støtter klubben i håndteringen av saken, men det er klart at ting kunne blitt gjort annerledes fra begge parter. Etter min mening er alle tapere i denne saken, sier Thorisdottir til NTB.

Thorisdottir er datter av håndballandslagets hovedtrener Thorir Hergeirsson, spilte for det norske landslaget under VM i fjor.

Dagbladet har forsøkt å komme i direkte kontakt med Jon Pall Palmason via telefon, Facebook og via Klepp IL det siste døgnet uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer