SEIERSSMILET. Trener Karoline Krogh-Hanssen lykkes som trener. Lørdag har hun ansvaret for Dagbladets banker. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SEIERSSMILET. Trener Karoline Krogh-Hanssen lykkes som trener. Lørdag har hun ansvaret for Dagbladets banker. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer

Trener V75-bankeren

-Jeg stoler både på hest og kusk.

||| • Klikk her og grip sjansen. Dobbel gevinst for sju rette på lørdag.

-Lørdag skal skoene på igjen. Det var en tabbe å rive dem av sist, sier trener Karoline Krogh-Hanssen (34).

Det er tilbake med full pakke for Stjernejerven. Det betyr aluminium foran og jern bak.

Hun trener Dagbladets V75-banker i denne jackpotomgangen som gir dobbelt så stor gevinst som normalt til spillerne som får sju rette.
Stjernejerven står perfekt til i andre spor bak bilen. Men Krogh-Hanssen er usikker på om det blir tet.
-Alt avhenger av hva kusken til Zevs gjør. For den er jo helt rå fra start.

Men jeg er egentlig ikke så engstelig uansett. Stjernejerven tåler å gå den tunge veien.
2100 meter som det er lørdag er hans beste distanse. Og jeg er også ganske sikker på at formen sitter i. Stjernejerven pleier å ha lange formtopper.
Og så stoler jeg på kusken. At han tar de rette avgjørelsene underveis, sier hun.
Det er landschampion Eirik Høitomt som sitter i sulkyen. Det er greit å stole på norges beste travkusk.

Husker pisken

Stjernejerven viste virkelig toppform i sin nest siste start. Det skjedde i Sverige. Der er det tillatt å ha med pisken ut i løp. Ikke for å slå hesten, men som et redskap for å motivere og korrigere.

-Jeg håper han husker litt av det løpet, da pisken var med. Han er en type som har fordel av at kusken har med pisk, forteller Krogh-Hanssen.

-Klar vinnerkandidat

-Hvis Stjernejerven er like bra som i de siste løpene, er han en klar vinnerkandidat. Om han er en banker, det får andre ta seg av, smiler hun.

Kvinne i tidligere mannsyrke

Tidligere var det å være travtrener forbeholdt menn, med få unntak. Nå er situasjonen annerledes. Kvinnene har posisjonert seg sterkt i sporten.
-Jeg har aldri valgt å  se at det er noen forskjell i det å være mann eller kvinne når det gjelder å trene hest, sier Karoline Krogh-Hanssen.
Hun har gort det bra og får hestene til å prestere jevnt. Nå har hun 18 hester i trening.
-Jeg synes opplegget vårt på gården fungerer fint. Om det er noen som er interessert, er det plass til noen hester til, forteller Krogh-Hanssen.

Her er hennes syn på de øvrige starthestene:

Malabar Cash (V5-1) har vært halsoperert og sliter med luftveiene. Jeg har ikke fått ham til å fungere hittil. Vi forsøker med nytt utstyr og ny kusk lørdag. Men jeg tror ikke på mer enn premie.
Milljoy (V5-2) feilet sist før bilen slapp feltet. Slik er han noen ganger. Nå er det bakspor. Det kan være en fordel med tanke på feilfri avgang. Han må ha det litt servert. Får han riktig løp, kan han ende blant de tre beste.
Sanei Express (V5-3 og V75-1) er en vanskelig hest med kapasitet. Den dagen det stemmer både i kropp og hue på denne hesten, da blir han god. Men jeg tør ikke tro på seier lørdag.