Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trenere klager på siklende kollegaer

For ivrige til å kapre jobber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er tungt å få sparken som trener. Det blir ikke lettere hvis du har kollegaer som sikler på jobben du nettopp har mistet.

Leder Teddy Moen bekrefter overfor Dagbladet.no at den norske trenerforeningen har fått henvendelser fra medlemmer som klager på andre trenere.

Hissige på grøten

- Det er en reell følelse at andre trenere kan være litt for hissige på grøten, sier Moen til Dagbladet.no.

Han vil ikke nevne navn eller klubber. Denne sesongen har seks mann fått fyken i Tippeligaen, totalt har åtte gitt seg i jobben.

- Hvert eneste år er det saker som omhandler det temaet, vi har hatt det i år og vi hadde det i fjor.

- Er det mange?

- Ja, det har vært flere saker i Tippeligaen og noen nedover i divisjonene.

FIKK SPARKEN: Disse seks er blitt tvunget ut av klubbene sine denne sesongen (fra venstre): Tom Prahl, Uwe Rösler, Tom Nordlie, Frode Grodås, Arild Stavrum og Ivar Morten Normark. Alle foto: Scanpix
FIKK SPARKEN: Disse seks er blitt tvunget ut av klubbene sine denne sesongen (fra venstre): Tom Prahl, Uwe Rösler, Tom Nordlie, Frode Grodås, Arild Stavrum og Ivar Morten Normark. Alle foto: Scanpix Vis mer

Ber trenere ligge unna

Moen forteller at hver gang en tippeligatrener sparkes, tar foreningen telefoner til trenere som kobles til den ledige jobben via media.

- Da er vi veldig klare. Når ting er på gang tar vi kontakt med de aktuelle og sier til dem at saken ikke er avsluttet. Fram til det forventer vi at de ligger lavt i terrenget, sier Moen.

Avsluttet sak betyr at den avskjedigede treneren er enig med sin tidligere arbeidsgiver om en sluttavtale eller kompensasjon.

- Den treneren som får en henvendelse fra en klubb må være ryddig og ordentlig, de må få klarlagt om alt er gjort opp eller ikke. Treneren må være varsom, og gjerne ringe den forrige treneren og sjekke det ut. Det holder ikke at klubben sier alt er i orden, sier Moen.

Trenerforeningen har fått utmeldinger fra trenere som har følt seg sveket av kollegaer. I dagens arbeidsmiljø føler Moen at etikk og moral blir stadig viktigere.

Når jobbene stadig blir mer usikre må trenerne ta enda bedre vare på hverandre.

Lettere å sparke

image: Trenere klager på siklende kollegaer

Dessuten blir det enda lettere for klubber å kvitte seg med trenere dersom de allerede har fått positive signaler fra en framtidig kandidat.

- Hvis en klubb kan henvende seg til en ny trener mens de har en trener under kontrakt, så er er det letter å sparke treneren. Skjønner du? En trener må ikke bidra til at det skal bli enklere å sparke andre.

Moen tror overtrampene fra gutta på sidelinja stort sett er uforskyldte. Men effekten blir den samme.

- Det er viktig at våre trenere har respekt for at vi som yrkesgruppe står og faller på at det er tillit. Trenerne må kunne stole på hverandre.

ADVARER TRENERNE: Teddy Moen i trenerforeningen oppfordrer sine medlemmer til å ikke stole blindt på klubbene som frister med jobber.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!