Trenere kritiske til LSK-utskjelling

Thodesen, Sandstø og Grönhagen.

(Dagbladet.no): Etter torsdagens 2-1-seier mot et amatørlag fra Luxemburg fikk LSK-spillerne så ørene flagret av Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft. Først halvannen time etter kampslutt kom Fjørtoft ut av garderoben som førstemann.

- Det er spillere som har grått, men det viktigste var å komme under skallet på dem, forklarte LSK-manageren det ventende pressekorpset, som selv kunne høre overhøvlingen gjennom veggene.

Om kjeftingen gir resultater gjenstår å se.

Tippeliga-trenere Dagbladet.no har snakket med tror LSK risikerer at uskjellingen gir motsatt effekt av det de ønsket.

- Kan bli usikre

Sandefjord-trener Tor Thodesen skisserer to mulige utfall.

- Ved å kjefte på en gruppe i garderoben etter at kampen er spilt, kan de oppnå to ting. Enten at spillerne blir dårligere ved neste korsvei, eller at de viser så storsinn at de skjønner at «nå er sjefen frustrert, nå må han få blåse ut». I verste fall oppnår man det motsatte av det man er ute etter: At kollektivet blir usikre og presterer dårlig neste gang, sier Thodesen til Dagbladet.no.

Sandefjord-treneren har tidligere uttalt følgende til Dagbladet.no: «Jeg er overbevist om at folk ikke blir bedre av å bli kjeftet på, ansvarliggjort individuelt, eller straffet på noen måte. Man kan ikke skremme og true folk til bedre prestasjoner.»

FIKK SKJENNEPREKEN: I halvannen time satt LSK-spillerne igjen i garderoben mens Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft fortalte i klartekst hva de mente om prestasjonen mot Käerjéng. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
FIKK SKJENNEPREKEN: I halvannen time satt LSK-spillerne igjen i garderoben mens Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft fortalte i klartekst hva de mente om prestasjonen mot Käerjéng. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Han har imidlertid ikke noe ønske om å refse en kollega.

- Jeg har min egen oppfatning av hva som lønner seg i forhold til min gruppe. Jeg har ikke behov for å arrestere enn kollega på hans måte å opptre på, sier Thodesen.

Evaluerer dagen etter

Odd-trener Arne Sandstø mener Lillestrøm må ha gjort noe galt i oppkjøringen til Käerjéng-kampen.

- Når man går så drastisk til verks, må det ha blitt gjort noe galt i innkjøringen til kampen. Det er det første jeg tenker, sier Sandstø til Dagbladet.no.

- Kjefter ikke du også av og til på spillerne etter kamp?

- Vi har kjeftet vi også, men jeg har stor tro på å la spillerne komme inn i garderoben til pause eller etter kamp, la dem få i seg drikke og næring for å starte restitusjonen, og si minst mulig og rettest mulig. Vi har alltid evaluering dagen etter. Er det noe spesielt tar vi samtaler individuelt, og evaluerer samtidig oss selv sammen med gruppa. Da får vi også tilbakemeldinger på hvordan uken i forkant av kampen har vært, sier Sandstø.

Kan få kortvarig effekt

Trenere kritiske til LSK-utskjelling

Fredrikstad-trener Anders Grönhagen møter nettopp Lillestrøm i helga - og håper naturligvis skjenneprekenen vil tale til LSKs disfavør.

- Det kan jo få en kortvarig positiv effekt, men i det lange løpet tror jeg ikke på det. Man kan ventilere noen ganger bare det ikke blir for ofte. Men hver enkelt får ha sitt eget lederskap. Man er seg selv nærmest, sier Grönhagen.

FFK-treneren fikk pepper da han kommenterte Raymond Kvisviks vekt før fotballferien, men han ville ikke gjort som Fjørtoft og Nordlie.

- Jeg kan bli forbanna, men jeg agerer ikke sånn, sier FFK-treneren.

• Din mening: Tror du kjeft gir en positiv effekt?

Trenere kritiske til LSK-utskjelling
TROR IKKE SPILLERE BLIR BEDRE AV KJEFT:</B> Tor Thodesen skisserer to mulige utfall på LSKs oppvask torsdag.
<B>NOE GALT MED LSKs OPPKJØRING?</B>: Det tror Odd-trener Arne Sandstø.
<B>MØTER LSK I HELGA:</B> Anders Grönhagen tror LSK-oppvasken kan gi kortvarig effekt, men ikke på lang sikt.