Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trenere refser Drillo

Vidar Davidsen har fått nok av at Drillo stempler meningsmotstandere som idioter. Sandefjord-trener Tom Nordlie støtter Davidsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- «Drillo» bedriver vulgærargumentasjon når han hevder at de som øynet et stilbrudd i Skottland-kampen, ikke har peiling på fotball, at underholdningsbegrepet i fotball er «noe tull», at det bare er resultatene som teller, og at hele debatten er til å spy av, fastslår Vidar Davidsen.

- Jeg skjønner jo at jeg må være en av disse idiotene som ikke har peiling på fotball, og som er til å spy av, sier Davidsen.

Han har 46 A-landskamper for Norge, tre seriegull og ett cupmesterskap som spiller, tre opprykk til Tippeligaen som trener og UEFA-lisens på høyeste trenernivå.

- Drillo er en tung fotballautoritet og vil være det i mange år. Han har en solid talerstol som ekspertkommentator i NRK. Man kan bli vettskremt av mindre. Hvem tør si et pip mot den slags professoral autoritet? spør Davidsen.

Null respekt

Han mener Drillo viser liten eller ingen respekt for de trenere som har oppnådd resultater på andre måter enn ham selv.

- Egil Drillo Olsen stempler trenere, journalister og tilskuere som idioter, bare fordi de har en annen mening. Men tenk på hvor mange lag og landslag rundt om i verden som har oppnådd vel så mye med andre metoder, andre spillestiler. Dette var en smålig og lett gjennomskuelig måte å bruke sin autoritet til å legge lokk på en fotballdebatt vi sårt trenger. Jeg har null respekt for måten han bedriver hersketeknikk på og tråkker ned andres meninger.

Ufarlig

- Vi trenger en kontinuerlig debatt om spillestiler. Den debatten må få utvikle seg uten at man kaller hverandre for idioter. Slike debatter bør helst ikke foregå i media. Vi har andre fora hvor vi sårt trenger debatt, men hvor vi sjelden eller aldri får det. Nemlig på fotballtrenerseminarer, for eksempel i cupfinalehelga, sier Sandefjord-trener Tom Nordlie.

- På slike seminarer har jeg opplevd at Drillo holder foredrag der han slår oss i hjel med statistikker i forhold til egen spillestil. Drillo forteller oss alltid hva slags fotball han vil ha. Men han forteller ikke hvordan han vil spille den, og han forteller heller ikke hvorfor .

FÅR KJEFT: Egil «Drillo» Olsen.
UT MOT DRILLO: Vidar Davidsen og trenerkolleger reagerer sterkt på måten tidligere landslagssjef og nåværende ekspertkommentator Egil Drillo Olsen sabler ned alle som har et annet fotballsyn enn ham selv.