Trenere savner Semb og Drillo

Er uten jobb.

Trenerforeningens Teddy Moen refser norske fotballedere som ikke tør ansette Nils Johan Semb og Egil «Drillo» Olsen som trenere, skriver Adresseavisen.

Lederen av Norsk fotball-trenerforening mener det er en svakhet at ingen har bruk for tjenesten til to av norsk fotballs mest markante skikkelser de siste 20 årene.

- Jeg tror klubbledere lytter mer til investorer og mediene når det blir ansatt nye trenere. De vil ha personer som selger, og som gjerne har bakgrunn som spiller. Dersom de har plettfri rykte, er det også en fordel, sier Moen til avisa.

Han tror årsaken til den lunkne interessen rundt våre tidligere landslagssjefer skyldes de mange mytene rundt debatten om spillestil. Det er ingen hemmelighet at ord som langpasninger nærmest har forfulgt deres ettermæle som trenere.

- De som bestemmer synes ikke de er spiselige nok. Det går på hvor attraktive de er i mediene og den fotballen de representerer. En trener er ikke oppbrukt selv om han leverer en dårlig avslutning. Jeg både håper og tror vi får se Nils Johan og Egil tilbake som trenere, sier Moen.

Han bekrefter at trenerforeningen har diskutert klubbenes holdninger til flere trenere internt på sine møter.

- Det er bekymringsfullt at klubbene ser ut til å lytte mer til investorer og media enn til sine egne. Vi synes det er feil at spesielt investorer skal ha så stor makt, sier Moen.

Han mener både Nils Johan Semb og Egil Olsen har et større renommé i utlandet enn i Norge.

- Nils Johan var nær ved å få jobben som trener for Sør-Korea. Bare å være i posisjon til det er formidabelt. Vi snakker tross alt om en nasjon som tok bronse i forrige fotball-VM, sier Moen.

Både Semb og Olsen har tidligere signalisert de kunne tenkt seg tilbake som klubbtrenere, men begge har påpekt at tilbudet må være riktig både av hensyn til klubb, ressurser og magefølelse.

(.NTB)

KLUBBLØSE:</B> Nils Johan Semb og Egil Olsen er begge tidligere landslagssjefen uten jobb i tippeligaen.