ELEV OG TRENER: Edvald Boasson Hagen og Fredrik Mohn, her fra Tour de France i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ELEV OG TRENER: Edvald Boasson Hagen og Fredrik Mohn, her fra Tour de France i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Tour de France, Edvald Boasson Hagen, Fredrik Mohn

Treneren etter målfotodramet: – Jeg skjønner det egentlig ikke

Boasson Hagen leverte i aller høyeste klasse, men det holdt akkurat ikke.

(procycling.no): – Vi har sett det et par ganger nå, at trøkket hans de siste hundre meterne er veldig bra. Det har han ikke hatt på en stund. Nå har han fått det igjen, sier treneren til Edvald Boasson Hagen, Fredrik Mohn til procycling.no.

Fredagens etappe i Tour de France ble avgjort i en ekstremt tett massespurt, hvor Marcel Kittel til slutt ble dømt foran. Målfotoet viste at det var under fem millimeter som skilte de to til slutt.

– Jeg skjønner det egentlig ikke, for flere av de bildene de har vist på TV, så er Edvald foran, mener Mohn, og illustrerer dermed hvor utrolig jevnt det var.

– Det er synd at de har så fine kameraer. For å si det sånn, det har sikkert vært så tett før, men da har de ikke klart å skille dem. På grunn av at de har så nøyaktig verktøy, så har de vel klart å skille dem.

Til tross for det marginale nederlaget, ønsker ikke Mohn å deppe over at det akkurat ikke holdt.

– Som jeg nettopp sa til ham, så har det vært mye armer og bein. Nå kan vi ikke være leie oss for at han er god, og tilbake i teten. Jeg ser bare positivt på det. Det blir flere muligheter, og det virker som om formen hans begynner å falle på plass. Han må bare ta de mulighetene som kommer.

Dårlig generalprøve

Boasson Hagen kom inn i rittet som opptrekker i spurttoget til Mark Cavendish, men etter at han krasjet ut på den fjerde etappen, har rudsbygdingen fått spurtansvaret hos Dimension Data de to siste dagene.

Torsdag havnet han i front av feltet altfor tidlig, og endte nede på en 13. plass. Etter torsdagens miss, satt det mye bedre for laget på fredag.

Det sør-afrikanske laget gjorde en strålende jobb, og tok kontrollen på den siste kilometerne. Boasson Hagen ble levert i perfekt posisjon, og åpnet spurten med under 200 meter igjen til mål.

– De fikk en generalprøve i går. De bommet litt på avstanden og timingen, men de fikk en klar beskjed hele gjengen at her er det bare noen justeringer som må til. Det fikk de gjort i dag, sier Mohn.

SÅ NÆR: Edvald Boasson Hagen var bare millimetere fra å vinne dagens etappe. Foto: AFP PHOTO / ASO / Handout
SÅ NÆR: Edvald Boasson Hagen var bare millimetere fra å vinne dagens etappe. Foto: AFP PHOTO / ASO / Handout Vis mer

Tror på etappeseier

Boasson Hagen har ikke vunnet en etappe i Tour de France siden 2011, men fredagens andreplass var et tydelig signal om at det kan bli en ny etappeseier for nordmannen.

– Nå begynner han å få såpass selvtillit, og bekreftelse på at formen er bra. Da åpner mulighetene seg.

Om mulighetene til Boasson Hagen er størst i nye massespurter, eller i brudd, ønsker ikke Mohn å si. Samtidig er han klar på at fredagens spurt var en spurt som passet eleven meget godt.

. – Det var en ren spurt. Ingen diskusjon, ingen som smelte inn i siden. Det var en ren spurt hvor syklistene holdt linjen sin. Det var de sterkeste som kom først over mål. Det er slike spurter Edvald kan vinne.

– Han er glad i å spurte, og glad i være med der framme, men har han ikke lyst til å risikere livet.

Mohn forteller at de har jobbet mye med spurten i vinter, og håper det skal holde til at han igjen tar en etappeseier i verdens største etapperitt.

– Nå må vi jo håpe og tro det. Det må vi få lov til. Jeg skal ikke love noe, men jeg må få lov til å tro det nå. Nå er han så nære. Han er jo med der framme hele tiden, sier Mohn.

Neste mulighet for Boasson Hagen blir sannsynligvis den tiende etappen, som er forventet å ende i en massespurt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!