<strong>TAR EM-PULSEN PÅ DANSKENE:</strong> Kjetil Wæhler er norsk landslagsmann i Danmark. Her fester han pulsmåleren foran dagens trening i Portugal. 
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TAR EM-PULSEN PÅ DANSKENE: Kjetil Wæhler er norsk landslagsmann i Danmark. Her fester han pulsmåleren foran dagens trening i Portugal. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Treneren lover å kjøre meg hardt før kampen

Ikke bare dejlig å være norsk fotballspiller i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FARO (Dagbladet): Landslagets midtstopper Kjetil Wæhler spiller til daglig for danske Aalborg. Og det har blitt noen kommentarer fra omgivelsene foran det nordiske toppmøtet på Ullevaal 26. mars, som kan bli avgjørende for hvem som kommer til EM neste år.

- Treneren min, Kent Nielsen, sa han skal kjøre meg hardt fram mot kampen, så jeg ikke orket å yte noe der, sier Wæhler med et smil.

Ellers har det vært relativt rolig - foreløpig.

- Det har vært lite press på meg så langt. Danmark har sin generalprøve mot England i morgen, mens vi spiller mot Polen. Etter disse kampene blir det sikkert mer fokus på Norge - Danmark, sier Wæhler.

- Litt misforstått Han tror Norges noe lavere profilerte motstander Polen kan være like nyttig som danskenes storkamp mot England i Parken i København.

- Polen er kanskje mer relevant enn England i forhold til EM-kampen. Danskene kan selvsagt få selvtillit med et godt resultat mot England, mens vi kan prøve ut det taktiske opplegget vårt. Jeg tror Polen blir en bra test for oss.

Selv om Norge topper EM-gruppa med tre poengs forsprang på Danmark (Portugal ligger mellom med en kamp mer spilt), og Norge ligger 17 plasser over Danmark på den ferskeste FIFA-rankingen, har norsk fotball fortsatt et imageproblem i Danmark.

- Fremdeles ser man litt til det som var for noen år siden. Den norske fotballen er litt misforstått, spesielt i media, sier Wæhler.

Må redde plassen Inntrykket av «fjellape»-fotball basert på å sparke ballen høyt og langt lever fortsatt i beste velgående i dansk presse.

- Men hva med spillerne? Er lagkameratene redde for at du kommer tilbake fra landslagssamling og bare sparker langt?

- Det var litt sånn blant danske spillere, de trodde vi bare spilte langballer, sier AaB-stopperen.

Før han eventuelt kan stikke en solid kjepp i de danske fotballhjulene på Ullevaal i slutten av mars, har han imidlertid andre viktige oppgaver å tenke på. Det handler om å hjelpe sin danske klubb til å redde plassen.

- Vi har nok å tenke på fram mot serien starter opp igjen 15. mars. Vi må kjempe for å unngå nedrykk, sier Wæhler.

Etter 19 kamper ligger Aalborg helt sist i den danske Superligaen.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE H:

Alle gjenstående kamper:
26. mars: Kypros - Island, Norge - Danmark.
4. juni: Island — Danmark, Portugal — Norge.
2. september: Kypros — Portugal, Norge — Island.
6. september: Danmark — Norge, Island — Kypros.
7. september: Kypros — Danmark, Portugal — Island.
11. oktober: Norge — Kypros, Danmark — Portugal.
• Vinneren og beste gruppetoer til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina 2012. De øvrige åtte gruppetoerne til omspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer