Treneren lovet Synne (16) 1000 kroner for hver finale-scoring i Norway Cup

- Det er den beste investeringen jeg har gjort.

Raufoss 1 - Bring Children 1-1 (1-0) 5-2 etter straffesparkkonkurranse

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Jentene på Raufoss 1 deltar på Norway Cup for første gang, og Raufoss har aldri kommet lenger enn til en semifinale i turneringen tidligere. Derfor smakte det ekstra godt for 15/16-laget som kunne kjenne på seierens sødme etter en dramatisk avslutning på kampen.

Begge lagene scoret ett mål hver i ordinær tid, og etter målløse ekstraomganger måtte det hele avgjøres fra krittmerket. Keeper Anette Rissmann (15) ble den store helten med to strafferedninger.

- Jeg var veldig nervøs. Det gikk mange tanker i hodet mitt underveis, sier Rissmann.

Malin Sunde (16) fikk æren av å ta det avgjørende straffesparket. På dette tidspunktet hadde Bring Children allerede bommet på to av sine forsøk.

- Det er så deilig følelse. Jeg trodde ikke jeg skulle avgjøre. Å se hele laget komme mot meg, det var så digg, sier Sunde.

Tenkte ikke tanken Raufoss-trener Rune Rønningen og resten av trenerne på benken orket nesten ikke å se på da straffesparkkonkurransen skulle avgjøres. Etterpå var det en glad mann som møtte Dagbladet.

- Helt fantastisk. Vi hadde som mål før vi kom hit å komme til finalen, men vi hadde ikke tenkt tanken på å vinne. Og nå har vi vunnet. Det er helt utrolig, sier Rune Rønningen.

Raufoss-jentene var tvunget til å endre spillestil i møtet med en tøff motstander, og spilte mer kynisk enn de har gjort tidligere i turneringen hvor de scoret 33 mål til sammen. I stedet for å spille langs bakken slo de ballen mer i bakrom i finalen, noe som ble gjort da scoringen kom.

GULLJENTENE: Raufoss 1 jenter 15/16 kunne bytte ut drakta med en gullfarget t-skjorte etter medaljeseremonien. Foto: Christian Monge Hugsted / Dagbladet
GULLJENTENE: Raufoss 1 jenter 15/16 kunne bytte ut drakta med en gullfarget t-skjorte etter medaljeseremonien. Foto: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

- Jeg røk på en tusenlapp på grunn av det målet. Jeg lovet dattera mi (Synne Rønningen red.anm) at hun skulle få tusen kroner for hver scoring, men det er den beste investeringen jeg har gjort, det er helt fantastisk, sier Rønningen.

Synne Rønningen (16) stod for kampens eneste scoring i ordinær tid, og er lagets toppscorer i turneringen.

- Nå blir det tusen kroner i lommeboka. Jeg har scoret i hver eneste kamp nå, så det var veldig godt å score i finalen også. Det skulle bli tusenlapp, sier Synne Rønningen med et stort smil.

Trøstesløse Bring Children fra Uganda har vunnet mange hjerter etter at de kom til Norway Cup for første gang for ti år siden. Jentene bor på Nsumba barnehjem i Uganda. Alle er foreldreløse, og mange er tidligere gatebarn. Laget har vunnet turneringen de to siste gangene de har besøkt Oslo og Norway Cup, og spillerne var trøsteløse etter tapet.

- Det er vanskelig å trøste de nå. De må øve på å tape også. Det er klart de er skuffet nå, særlig de som bommet på straffespark. Nå skal vi ta de med ut å spise, så får vi nok smilet tilbake i ansiktene deres, sier trener Stig Blindheim.

Det var to spillere som bommet på straffespark. Bring Children-spiller Sandra Nabwetme ble kåret til banens beste spiller.