Treneren med innrømmelse etter svak start: - Zlatan har en del vanskeligheter

Krass kritikk i Frankrike.

KRITISERES: Tross fem mål på like mange seriekamper. Zlatan Ibrahimovic får hard medfart i fransk presse, og det spekuleres i om trener Laurent Blanc kan være på vei ut. Foto: EPA/OLAF KRAAK/NTB SCANPIX
KRITISERES: Tross fem mål på like mange seriekamper. Zlatan Ibrahimovic får hard medfart i fransk presse, og det spekuleres i om trener Laurent Blanc kan være på vei ut. Foto: EPA/OLAF KRAAK/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Paris Saint Germain har ikke fått en ideell start på sesongen i franske Ligue 1.

De regjerende mesterne står riktignok uten tap, men med to seiere og fire uavgjort på de første seks kampene er ikke poengfangsten det tilhengere og presse forventer av et lag som har ambisjoner om å gå hele veien også i Europa.

- Problemer Avisene Le Parisien og L'Equipe har begge slått fast at spillergruppa er splittet, og at manager Laurent Blanc er en av kimene til misnøyen. Det samme skal Zlatan Ibrahimovic være.

Svensken står med fem mål på like mange seriekamper. I de fleste sammenhenger ville det vært mer enn godkjent, men svensken får likevel hard medfart etter søndagens 1-1-kamp mot Lyon.

Kritikken går ut på at Zlatan er blant spillerne som får særbehandling, og da Laurent Blanc møtte pressen i formiddag forut for morgendagens kamp mot Caen måtte han svare på spørsmål om dette.

- Jeg har alltid sagt at Zlatan, og det står jeg fast ved, er en viktig spiller i gruppa, en leder for Paris Saint Germain. Og med det sagt stopper jeg der, sa Blanc ifølge svenske Aftonbladet. Men han stoppet ikke der.

- Spilleren Zlatan har en del vanskeligheter akkurat nå, og vår rolle er å gi ham den hjelpen han trenger og legge forholdene til rette.

På vei vekk? Spørsmålet om særbehandling av Zlatan er spesielt knyttet til at han sjelden eller aldri blir byttet ut, selv om han spiller en svak kamp. Blanc svarte:

- Han er en av lagets store spillere. Det hender i andre klubber også at det er store spillere man ikke bytter ut. Dere vet det at Zlatan sjelden bytter. Han er en spiller som motiveres av å spille hver eneste kamp. Når han først scorer mål, så scorer han gjerne fler, sa han.

Forsvarstalen til tross, nå går spekulasjonene om Blancs dager på Parc des Princes er talte.

L'Equipe skriver at resultatene den kommende uka, mot Caen, Toulouse og Barcelona, vil være avgjørende. De sier også at den tidligere sportssjefen i klubben, Leonardo, er påtenkt som Blancs erstatter.

Klubbens president, Nasser Al-Khelaifi, har riktignok gått ut og fornektet at Blanc er på vei bort.

VIKTIG: - Jeg har alltid sagt at Zlatan, og det står jeg fast ved, er en viktig spiller i gruppe, en leder for Paris Saint Germain. Og med det sagt stopper jeg der, sa Blanc ifølge svenske Aftonbladet. Men han stoppet ikke der, sier Blanc. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB SCANPIX
VIKTIG: - Jeg har alltid sagt at Zlatan, og det står jeg fast ved, er en viktig spiller i gruppe, en leder for Paris Saint Germain. Og med det sagt stopper jeg der, sa Blanc ifølge svenske Aftonbladet. Men han stoppet ikke der, sier Blanc. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB SCANPIX Vis mer