Amalie Iuel

Treneren med streng beskjed

Siden OL i Tokyo har hekkeløper Amalie Iuel hatt et bakgrunnsbilde på mobilen for å minne seg selv om OL-skuffelsen. Så satte trener Leif Olav Alnes ned foten.

SATT NED FOTEN FØR NY SESONG: Leif Olav Alnes og Amalie Iuel under OL i Tokyo 2021. Foto: Lise Åserud / NTB
SATT NED FOTEN FØR NY SESONG: Leif Olav Alnes og Amalie Iuel under OL i Tokyo 2021. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Det har gått ni måneder siden Amalie luel ble disket under semifinalen på 400 meter hekk under OL i Tokyo.

Det var en dag der skuffelsen var så stor at hekkeløperen slet med å finne ord.

For da de sto på startsteken hørte Iuel en lyd fra tribunen, og hun trodde startskuddet gikk. Hun prøvde å forklare det til funksjonærene på stadion. Det endte med at hun fikk løpe under protest, men ble formelt disket etterpå.

Siden den gang har hun minnet seg på OL-skuffelsen hver dag ved å ha et skjermbilde av seg selv, sittende på kne i regnet, som bakgrunnsbilde på mobilen, slik NRK tidligere har omtalt.

Men så sa trener Leif Olav Alnes at nok er nok.

- Jeg fikk beskjed av Leif at jeg måtte prøve å ikke tenke for mye på det. Det var oppe der i ganske mange måneder. Et halvt år, kanskje. Men nå tenker jeg videre og mot ny sesong. Da var det på tide å bytte ut med bikkja isteden. Noe positivt.

Ble brukt som motivasjon

Tanken var ikke å bruke det som noe negativt. Derimot ga det henne motivasjon og en driv til å ville bli bedre, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer