Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uhrenholdt Jacobsen må levere i NM

Treneren med strenge OL-krav til Jacobsen: - Dere kan lese resultatlister dere også

Landslagstrener Roar Hjelmeset sier at Astrid Uhrenholdt Jacobsen må levere i NM for å kvalifisere seg inn på OL-distanser.

STILLER KRAV: Astrid Uhrenholdt Jacobsen må prestere i NM for å overbevise trener Roar Hjelmeset om at hun fortjener en av Norges plasser i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STILLER KRAV: Astrid Uhrenholdt Jacobsen må prestere i NM for å overbevise trener Roar Hjelmeset om at hun fortjener en av Norges plasser i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jacobsen reiste hjem fra Tour de Ski etter de tre etappene i Lenzerheide og fikk ikke være på uværsrennet som ble avlyst i Oberstdorf onsdag.

- Dere kan lese resultatlister dere også, og vi har hatt mange norske damer som har vært både nummer én, to og tre flere ganger, og Astrid har ennå ingen plasser blant én, to eller tre. Poenget da hun dro ned var at hun skulle få noen pallplasser, og punkt to var at hun skulle slå Ingvild og Heidi, men nå har de slått henne i de mulighetene som har vært. Da er det ikke så mye mer å gå her etter., sa Hjelmeset.

Han mente at det var smartere valg i vente.

- Da er det bedre å reise til NM se hvordan hun hevder seg der. Der kommer både Marit (Bjørgen) og Ragnhild (Haga) til å gå. Hvis hun klarer å slå dem i noen løp så vil det være hennes vei til å få kunne gå OL-distanser, sa Hjelmeset på nyttårsaften.

Åpning

Helt kjørt er det uansett ikke for løperen fra Heming i Oslo. Jacobsen har en egen evne til å finne formen til mesterskap akkurat i tide. Det gjorde hun senest foran VM i Lahti der hun tok bronse på den avsluttende tremila.

- På tremil kan hun mest sannsynlig rangeres som nummer fire. Uansett er hun verdens beste reserve i et OL. Det som det handlet om for henne var å slå Ingvild (Flugstad Østberg) og Heidi (Weng) i flest mulig løp her nede, og i NM er det å slå Marit og Ragnhild i flest mulig løp.

Holder det å slå dem i NM?

- Det er bedre å slå dem enn ikke å slå dem. Det lønner seg mer å gå fort i januar enn å gå fort i Kuusamo i november.

Forstår

Jacobsen vet akkurat hva det handler om.

- Jeg er vant til å ha kniven på strupen. Det har jeg stort sett alltid hatt, sa hun før hun dro hjem til trening i Norge foran NM på Gåsbu som starter i slutten av neste uke.

Der går Astrid Uhrenholdt Jacobsen mest sannsynlig tre konkurranser, inkludert den avsluttende stafetten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!