SLUTTER:   Hovedtrener for det norske skiskytterlandslaget, Espen Nordby Andersen, slutter i stillingen. En av grunnene er at tre av skiskytterne drakk seg fulle under en verdenscuphelg i mars. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SLUTTER: Hovedtrener for det norske skiskytterlandslaget, Espen Nordby Andersen, slutter i stillingen. En av grunnene er at tre av skiskytterne drakk seg fulle under en verdenscuphelg i mars. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Treneren mistet motivasjonen etter fylleturen til Emil & co

Nå slutter Andersen som hovedtrener.

(Dagbladet): Hovedtrener for det norske skiskytterlandslaget, Espen Nordby Andersen, slutter i stillingen.

Det opplyser Norges Skiskytterforbund på nettstedet sitt.

- Skuffet Andersen forteller til TV2 at han mistet noe av motivasjonen da Emil Hegle Svendsen, Tarjei og Johannes Bø drakk seg fulle under en verdenscuphelg i Pokljuka i mars.

- Det er ikke positivt at de guttene drar på byen. Det går litt ut over motivasjonen for støtteapparatet, sier Andersen til TV2.

- Vi er skuffet over oppførselen deres, men det tror jeg de vet selv. Vi er egentlig ferdig med den saken. På kort sikt er det litt demotiverende.

På kvelden etter sprinten, halvannet døgn før jaktstarten lørdag, drakk de tre, ifølge forbundet alkohol, badet i sjøen og begikk det Skiskytterforbundet anser som hærverk: De tappet luft fra dekkene til ulike nasjoner og serviceteam utenfor hotellet.

Hegle Svendsen og brødrene Bø gikk senere ut og beklaget oppførselen.

- Vi tok noen øl med andre utøvere. Så ble det litt masse, så gjorde vi noen dumme ting. Vi angrer veldig på det, sa storebror Bø da de møtte pressen, etter at det var kjent at de alle ble trekt inntill 100 000 kroner i bonuser for oppførselen.

Til Geilo IL Norby Andersen understreker overfor TV2 at fyllekula i Slovenia ikke er hovedgrunnen til at han slutter.

Han ønsker færre reisedøgn, og vil prioritere familien og sine to små barn.

Nordby Andersen har vært hovedtrener for herrelandslaget de to siste sesongene. Kommende sesong var han tiltenkt en rolle som trener i det nye trenerteamet, men han har i stedet takket ja til en stilling som daglig leder i Geilo IL.

Egil Gjelland blir ny herretrener. Han kommer fra jobben som kvinnelandslagstrener.