Treneren refser rekordkjøp

Starts dyreste investering noensinne, Andreas Ottosson, har skuffet stort så langt i sesongen. Nå får han så øra flagrer av trener Jan Halvor Halvorsen.

- Andreas må vise seg fra en helt annen side mot Lillestrøm enn det han viste mot Brann. Jeg ønsker ikke å kappe hodet av hverken den ene eller andre, men det er på sin plass å si ifra, sier en brysk Jan Halvor Halvorsen til Fædrelandsvennen.

Starttreneren har hatt samtaler med spissen, og håper at den interne pep-talken skal vekke den tidligere Tromsø-spissen.

- Jeg har hatt en prat med Andreas, og jeg både håper og tror at han snart er i det slaget han skal være. Mot Brann var han direkte dårlig, og det må han tåle å høre, men som spiss kan situasjonen snu seg veldig fort. Scorer han mot Lillestrøm kan vi fort få se en helt annen utgave av Andreas i de nærmeste ukene, sier Jan Halvor Halvorsen.

Hovedpersonen selv er langt på vei enig i den kritikken som har kommet.

- Jeg har ikke vært på topp og er selvfølgelig ikke fornøyd med det jeg har prestert. Spesielt Brann-kampen var dårlig, sier Ottosson som imidlertid ikke vil ta hele ansvaret alene.

- Vi har ikke nok folk i angrep. Hele laget må ta sin del av ansvaret for at vi ikke klarer å skape nok målsjanser. Det er litt «jobbigt», men jeg liker meg best når jeg slipper å spille med ryggen mot mål, sier svensken, som i alle fall kan trøste seg med fornyet tillit i kveldens oppgjør mot Lillestrøm på Åråsen.

- Jeg er villig til å gi Andreas mer tid. Han er en klassespiss, det vet jeg, og det første beviset fikk vi mot Moss da han scoret et kjempemål. Jeg tror det største problemet hans akkurat nå er at systemet vårt ikke fungerer slik vi ønsker, sier Jan Halvor Halvorsen.

SCORET: Andreas Ottoson (i midten) scoret mot Moss. Treneren vil ha flere Ottoson-mål.