SØLVGUTT: Petter Northug tok sølv på VM-sprinten, og tjuvstartet før finalen. Treneren Ulf Morten Aune tror han gjorde det for å få ekstra hvile. Foto: Bjørn Langsem
SØLVGUTT: Petter Northug tok sølv på VM-sprinten, og tjuvstartet før finalen. Treneren Ulf Morten Aune tror han gjorde det for å få ekstra hvile. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Treneren sier Northug tjuvstartet med vilje i finalen

- Petter er en smart skiløper.

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Petter Northug gikk inn til VM-sølv på åpningsdistansen klassisk sprint, og russiske Nikita Krjukov var suveren i spurten.

- Det er det beste sprintrennet vi har gjort denne sesong, men Krjukov var best i dag, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet.

Northug gikk både i det siste kvartfinaleheatet og den siste semifinalen.

Dermed fikk han mindre hvile før finalen enn blant endre gullvinneren.

- Jeg er imponert av Petter. Det er ingen unnskyldning, men det er ikke noen fordel å komme fra siste kvartfinale og siste semifinale og slåss mot Krjukov med kort pause, sier Aune.

Tjuvstart
Før starten i finalen tjuvstartet Northug, og fikk utsatt starten med rundt et minutt. Treneren innrømmer at det var bevisst fra Northugs side.

- Det tror jeg faktisk at det var, sier Aune til Dagbladet.

- Petter er en smart skiløper. Det viste han i dag. Det er andre som har gjort dette før ham, sier Aune.

Petter går lagsprint
Søndag er det lagsprint og Aune røper at Northug er bankers på laget.

- Vi hadde en prat om teamsprinten i går. Petter går, men vi ser an hvem som blir Petter sin makker, sier Aune.

Northug selv var fornøyd med pallplass.

- Jeg er veldig glad for sølv på sprinten. Jeg så på meg selv som en outsider. Jeg ser på to-tre i finalen som sterkere enn meg, sier Northug til NRK.