Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Treneren tror Bjørgen er mer «tungstartet» enn tidligere

Fikk solid Johaug-bank.

TOPPDUOEN: Marit Bjørgen ble nummer to og Therese Johaug vant fredagens 10 km klassisk på Beitostølen. Forskjellen fra tidligere år, var Johaugs solide seiersmargin. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TOPPDUOEN: Marit Bjørgen ble nummer to og Therese Johaug vant fredagens 10 km klassisk på Beitostølen. Forskjellen fra tidligere år, var Johaugs solide seiersmargin. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Therese Johaug gikk et sterkt løp, og sikret seg en klar seier i sesongåpningen på Beitostølen i formiddag.

Dalsbygdjenta vant med hele 24,7 sekunder ned til erkerival og treningskompis Marit Bjørgen på det ti kilometer lange rennet i klassisk.

Heidi Weng ble, ikke overraskende, nummer tre, 44,8 sekunder bak Johaug.

At Johaug vinner åpningsrennet på Beitostølen er riktignok ikke noe nytt. I år er det nemlig fjerde gang på rad hun går til topps.

Større seiersmargin Marit Bjørgen har ikke vunnet et renn under åpningshelga på Beitosølen siden 2010. Forskjellen i år sammenliknet med tidligere, er imidlertid at Johaug vinner med større margin.

Landslagstrener Egil Kristiansen er overhodet ikke bekymret over Bjørgens form, men tror kanskje hun trenger en ekstra gjennomkjøring nå som hun er blitt 34 år.

- Det kan godt hende hun trenger noen renn på å komme i gang. Men det har gjerne vært sånn at hun ikke har gått så bra her, men gått bra når verdenscupen har startet, så det kan være det som skjer neste helg (under verdenscupåpningen i Kuusamo, journ.anm.). Marit blir nok revansjelysten neste helg, sier Kristiansen.

- Johaug-framgang Bjørgen er delvis enig i landslagstrenerens påstand, men tror like mye handler om Therese Johaugs framgang.

- Ja, det er noen år siden jeg har vunnet. Før det vant jeg det meste, men jeg ser jo at Therese har utviklet seg mye og er en løper på veldig høyt nivå. Da er det ikke like enkelt å vinne som det var for noen år siden. Det er sånn det har vært. Jeg er trygg på kroppen min og vet hva jeg har å gå på, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Jeg synes jeg går greit i dag, og jeg har med å gå på. Det som gjør sporten interessant er at man aldri vet, legger trønderen til.

Overrasket over avstanden Bjørgen skal bruke uka som kommer på å samle overskudd før verdenscupåpningen. Johaug, på sin side, var svært godt fornøyd med egen innsats i dag.

- Jeg går bedre teknisk enn det jeg har gjort her før. Det tar jeg med meg. Jeg går jevnt også, og også det betyr at det var et godt løp teknisk, sier hun.

- Er du overrasket over avstanden ned til Marit?

- Ja, jeg er nok det. Marit er en veldig sterk klassiskløper. Det er moro for meg å se at jeg klarer å minke forspranget litt. Jeg har slått henne her før, og så har vi kommet til Kuusamo, der det har vært stikk motsatt.

- Er hun blitt for gammel?

- Nei, overhodet ikke! Jeg har fått bank av henne på trening mange ganger i høst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling