DUELLEN:  I kveld møtes Cecilia Brækhus og Mia St.John i ringen i Fredrikshavn. Brækhus' trener, Georg Bramowski, tror verdens beste bokser vil slå playboymodellen flat. Her fra gårsdagens innveing. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DUELLEN: I kveld møtes Cecilia Brækhus og Mia St.John i ringen i Fredrikshavn. Brækhus' trener, Georg Bramowski, tror verdens beste bokser vil slå playboymodellen flat. Her fra gårsdagens innveing. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Treneren tror Brækhus slår «Playboy-Mia» flat

Men ikke før enn i sjuende-åttende runde.

Trener Georg Bramowski tror Cecilia Brækhus kommer til å slå «Playboy-Mia» flat, men ikke før i sjuende- eller åttende runde.

- Dersom norske eksperter mener Cecilia kommer til å vinne lett og avgjøre denne kampen i løpet tre, fire runder, så er ikke jeg noen ekspert. Jeg tror nok at Cecilia kan vinne på knockout, men tidligst i sjuende- eller åttende runde, sier tyskeren til NTB.

Han har fulgt Brækhus i tykt og tynt i alle de årene hun har vært i Sauerland-stallen. Det er blitt seier på seier, tre VM-titler og herostratisk berømmelse i boksekretser, særlig i Norge.

- Jeg har aldri vært slått ut før, sier Mia St. John til NTB. Hun har gått 61 kamper og kan de fleste triksene.

Og hva sier Brækhus selv:

- Jeg kommer ikke til å satse på knockout. Jeg tar denne kampen først og fremst for å vise meg fram, og i og med at World Boxing Council (WBC) streamer denne kampen på nettsidene sine, så når jeg et stort publikum. Det er viktig, mener Brækhus.

Konsentrasjon - Vi har studert Mia St. John. Vi vet alt om hennes svakheter, men også hva hun er bra på. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Cecilia (Brækhus) er veldig godt forberedt, men det viktigste for Cecilia er at hun klarer å være 100 prosent konsentrert under kampen lørdag kveld. Det er avgjørende for et vellykket utfall, sier Bramowski.

Han forteller om uker og måneder med knallhard trening, og han legger ikke skjul på at Brækhus er minst like «skarp» og tent nå som før kampen mot Anne Sophie Mathis, selv om lørdagens kamp på ingen måte blir betraktet som like tøff for den norske verdensmesteren.

- Vi har ikke gjort så mye annerledes nå, men noen små detaljer er selvsagt forandret, for vi har forberedt oss til å møte en helt annen type bokser enn Mathis, sier Bramowski. Han har lagt opp treningen etter den motstanden man kan vente fra den amerikanske «Playboy-modellen».

- Best i verden - Det er ingen tvil om at Cecilia er best i verden, og det kommer vi til å få nok et bevis på her lørdag kveld. Derfor er det ikke så mye det er noen vits i å gjøre med henne rent treningsmessig. Hun er på topp, mener Bramowski.

At Cecilia Brækhus er nummer en i den kvinnelige bokseverdenen er det ikke bare treneren hennes som mener.

- Jeg er ikke i tvil om at Cecilia er verdens beste kvinnelige bokser, sier Mia St. John. Det er vel bare Holly Holm og hennes manager Lenny Fresquez som mener noe annet. De har fått tilbud om å møte Brækhus, men foreløpig virker det ikke som om de har veldig lyst til det.

- Jeg tror rett og slett ikke de tør ta den kampen, sier Sauerland-sjef Nisse Sauerland til NTB.

Men lørdag kveld er det Mia St. John som skal ut mot Brækhus.

- Jeg tenker bare på Mia St. John nå. Holly Holm har jeg parkert helt bakerst i hodet. Det får bli en annen skål, sier Cecilia Brækhus til NTB.

(NTB)