Treneren tror Nibali kan kopiere Pantani-bragd

Giroen og Tour de France i samme sesong.

 GULT OG ROSA? Treneren vil gjerne se Vincenzo Nibali (bildet) kjempe i toppen av Giro d'Italia og Tour de France neste år. (JAPAN - Tags: SPORT CYCLING)
GULT OG ROSA? Treneren vil gjerne se Vincenzo Nibali (bildet) kjempe i toppen av Giro d'Italia og Tour de France neste år. (JAPAN - Tags: SPORT CYCLING)Vis mer

(procycling.no): - Han har kapasiteten og den mentale styrken til å klare det, sier Vincenzo Nibalis trener, Paolo Slongo, og snakker om å vinne Giro d´Italia og Tour de France i en og samme sesong.

Treneren forteller at han sitter på et forslag for hvordan det skal gjøres. Det skal de diskutere med Astana-ledelsen i nær framtid.

- Det er en spennende utfordring, men det er laget som tar den endelige avgjørelsen, sier Slongo til La Gazzetta dello Sport. 

Astana (og Nibali) må overtales I år lot laget Fabio Aru få sin sjanse i Giro d´Italia, mens Nibali kvitterte for tilliten ved å vinne Tour de France. Det er også skissen foran neste sesong, men treneren mener altså at Haien fra Messina kan kjempe i toppen av begge treukersrittene.

- Dersom vi ser på 2014-sesongen var planen at Michele Scarponi kun skulle kjøre touren for å hjelpe Nibali, men han endte også opp som en viktig hjelper for Aru i touren.

- Hvis vi er overbevisende, så kanskje, sier Slongo som altså ikke legger skjul på at han ønsker å gi det et forsøk.

Froomes fordel Trenerens vurdering er at løypa i Tour de France passer Nibali best.

Det går blant annet på antall tempokilometer i de to rittene.

- I Italia har Chris Froome et fordel med seks mils temposykling. Mellom Contador og Nibali ser jeg ingen stor forskjell.

- En utfordring er at giroen er hard fra starten av, så man kan ikke komme ditt med en plan om å kjøre seg i form under rittet, analyserer Slongo.

PS! Kun syv ryttere har vunnet giroen og touren i én og samme sesong. Den siste rytteren som gjorde det var Marco Pantani i 1998. Kun Eddy Merckx (1974) og Stephen Roche (1987) har vunnet giroen, touren og VM samme år.