Treneren tror på Dale Oens OL-sjanser

- Kommer til å sette i verk det aller beste regime for Alex.

RYGGSMERTER: Alexander Dale Oen har fått behandling for skaden sin i USA. Svømmestjernens trener tror han blir klar til OL i London. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
RYGGSMERTER: Alexander Dale Oen har fått behandling for skaden sin i USA. Svømmestjernens trener tror han blir klar til OL i London. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

Alexander Dale Oen har fått behandling for skaden sin i USA. Svømmestjernens trener tror han blir klar til OL i London.

Dale Oen har slitt med smerter i skulder og overarm i over to måneder. Den siste uken har han vært til behandling på Mayo-klinikken i Minnesota.

Amerikanerne har konstatert både en betennelse og en bruskskade, skriver VG. Men Dale Oens personlige trener i Bærumssvømmerne, Sondre Solberg, har tro på at 26-åringen vil være i form i tide til OL. Der er Dale Oen et av Norges største gullhåp.

- Det er greit med tid til OL hvis vi kan komme i gang skikkelig med treningen ganske snart, sier Solberg til VG.

Dale Oen og støtteapparatet skal fortelle om skaden på en pressekonferanse på Olympiatoppen tirsdag. Lege Ola Rønsen har jobbet tett med svømmestjernen i vinter.

- Jeg er sikker på at Olympiatoppen kommer til å sette i verk det aller beste regime for Alex, sier Solberg.

OL-finalen på 100 meter bryst svømmes 29. juli. Dale Oen tok VM-gull i øvelsen i fjor. Norge har aldri tatt OL-gull i svømming.

(NTB)