FORTSATT MED: Alexander Kristoff kom seg greit gjennom den 18. etappen, men formen var langt fra den beste etter onsdagens kraftige velt. Her fra den 14. etappen.
FORTSATT MED: Alexander Kristoff kom seg greit gjennom den 18. etappen, men formen var langt fra den beste etter onsdagens kraftige velt. Her fra den 14. etappen.Vis mer

Alexander Kristoff i Tour de France

Treneren usikker på Kristoffs muligheter etter tung fjelletappe

– Det var litt nedtur i dag, jeg må si det.

(procycling.no): En mørbanket Alexander Kristoff kom seg til mål greit innenfor tidslimiten på den 18. etappen.

Noen god følelse hadde imidlertid ikke nordmannen underveis på etappen, skal vi tro trener og stefar Stein Ørn.

– Han merket at han hadde fått en skikkelig smell i går. Han kjente det hele etappen, så han følte seg ikke helt god, sier Ørn, som naturlig nok vekslet noen ord med Kristoff etter målgang.

Der fokuset for torsdagens etappe kun var å overleve, er fredagens etappe en Kristoff markerte med rød ring i rittboka før rittet.

– Vi håper det kommer seg sånn noenlunde til i morgen (fredag). Det er en etappe vi har sett oss ut på forhånd som en etappe han kunne gjøre det bra på. Vi får se hvordan det går i morgen, det er litt usikkert nå.

– Det er litt 50/50. Hvis det går bra, så kan det gå bra, men det er klart at dette ikke er det beste utgangspunktet. Det var litt nedtur i dag, jeg må si det, forteller Ørn.

God mulighet for Boasson Hagen

Fredagens etappe er den lengste i årets tour med sine 222,5 kilometere. Med flere halvharde stigninger underveis, og flere av de beste spurterne ute av rittet, er det langt fra sikkert at etappen ender i en massespurt.

Men selv om det skulle bli for tøft for Kristoff, tror Ørn likevel det kan bli norsk jubel.

– Det er en etappe som egentlig er designet for at det kan gå brudd. Det spørs hva lagene som er interessert i en spurt ønsker. Dylan Groenewegen kjørte ikke så verst i dag, så LottoNL-Jumbo kan være interesserte i en spurt. Edvald kan jo vinne denne etappen, så jeg regner med at Dimension Data vil være interesserte. De trenger jo ikke å samle det, det holder at Edvald er i første gruppe.

Håper å være i godt slag til Champs-Élysées

– Vil Kristoff være fullt restituert til Paris?

– Han vil i hvert fall være mye bedre. Da har han fått to dager ekstra, så hvis det går helt skeis i morgen, får han bare ta det med ro. Ta det med ro på tempoen, og så bare fokusere maks på Paris. Det er jo ikke noe annet å gjøre, vi må jo prøve. Jeg tror han er innstilt på å gjøre et forsøk i morgen, så får vi se, sier Ørn.

Katushas manager, José Azevedo uttalte før etappen at han var tvilsom til sjansene til Kristoff på fredagens etappe.

– Helt ærlig, så tror jeg at vi må fokusere på søndag. Han må få noen dager til å komme seg på, sa Azevedo til TV 2.