Treneren vil beholde Zuccarello i NHL-troppen

- Har vært bra etter at han kom opp.

 SESONGENS FØRSTE:   Mats Zuccarello Aasen (36 - til venstre) scoret sitt første NHL-mål for sesongen, men det hjalp ikke New York Rangers til seier hjemme i Madison Square Garden i natt. Foto: Ray Stubblebine, REUTERS/SCANPIX.
SESONGENS FØRSTE: Mats Zuccarello Aasen (36 - til venstre) scoret sitt første NHL-mål for sesongen, men det hjalp ikke New York Rangers til seier hjemme i Madison Square Garden i natt. Foto: Ray Stubblebine, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Mats Zuccarello Aasen ga New York Rangers ledelsen med en styring i 1. periode, men det endte med 1-3-tap mot Colorado Avalanche i natt.

Rangers-trener John Tortorrella uttalte seg positivt om nordmannen etter kampen.

- «Zuke» har vært bra etter at han kom opp. Han har bidratt veldig i overtallsspillet og hadde et par gode sjanser i dag. Skuddet hans i stolpen var en bombe, sa Tortorella ifølge Hockeymagasinet.

- Han har fortsatt noe igjen i spill fem mot fem, men jeg synes rekka hans tilførte noe i dag. Han skaper en del, er god med pucken og skaper spesielt mye med en mann mer på isen. Vi vil beholde ham her framover.

Zuccarello noterte sitt første NHL-mål denne sesongen, men det hjalp ikke hjemmelaget til poeng. Matt Hunwick og Gabriel Landeskog vendte til ledelse for gjestene, og Paul Stastny satte punktum i tomt bur 14 sekunder før slutt.

Rangers dominerte kampen på hjemmebane i Madison Square Garden og vant skuddstatistikken 42-20, men effektiviteten sto ikke i stil. Semjon Varlamov i gjestemålet var dessuten meget god.

Sterkere For Zuccarello var det den sjette NHL-kampen denne sesongen, og den fjerde etter at han ble hentet opp igjen. Han har tilbrakt det meste av sesongen med farmerlaget Connecticut Whale. Tortorella mener det har gjort ham godt.

- Han virker sterkere enn før. Jeg tror tiden i Connecticut har vært bra for ham. Han er tålmodig i spillet sitt, og det er det vi håper å få mer av fra ham. Vi trenger noen som kan spille oss ut av egen sone og tilføre noe til den ene overtallsformasjonen vår. Det er litt som gjenstår før han forstår vårt spillesystem, men vi vil gi ham flere sjanser, sa Tortorella.

- Det har vært moro, og jeg er blitt litt mer komfortabel etter hvert. I dag hadde jeg sesongbeste i istid, og det var deilig, sa Zuccarello selv, ifølge Hockeymagasinet.

Blues til sluttspill Tross tapet har Rangers klart best statistikk i Eastern Conference med 95 poeng. Bare St. Louis Blues i vest er bedre med 100.

Blues ble lørdag første sluttspillklare lag da Tampa Bay Lightning ble slått 3-1. Patrik Berglund, Jaden Schwartz og David Perron scoret.
Sidney Crosby er allerede i slag etter det lange skadefraværet. Han noterte tre assist da Pittsburgh Penguins vant 5-2 borte mot New Jersey Devils. Det var lagets 11. strake seier, og Penguins er bare to poeng bak Rangers.

Jevgenij Malkin omsatte en av Crosbys pasninger i sitt 40. mål for sesongen.

Marty Havlat ble matchvinner i forlengningen da San Jose Sharks slo Detroit Red Wings 3-2 og tok seg inn på sluttspillplass.

(NTB)