Trenerforeningen: - Avgangene har en smitteeffekt

Erik Brakstad ble den fjerde Tippeliga-treneren som forsvinner så langt denne sesongen. - Jeg er litt bekymret framover, dette nok har en viss smitteeffekt, sier Teddy Moen i Trenerforeningen.

Moen er daglig leder i Norsk fotball-trenerforening. Han var ikke klar over Brakstads avgang da Dagbladet.no snakket med ham i ettermiddag.

- Dette var veldig overraskende og veldig beklagelig. Men dette er vel en trend vi dessverre er inne, sier Moen.

Fire ut

11 runder er spilt i Tippeligaen, men allerede nå har fire av fjorten trenere forsvunnet ut døra.

10. mai: Noen dager etter at han fikk tillit av Glimt-ledelsen leverte Dag Opjordsmoen sin oppsigelse. - Jeg finner det likevel ikke riktig å fortsette i stillingen i den nåværende situasjonen. Derfor mener jeg at Bodø/Glimt er best tjent med at jeg fratrer som hovedtrener med øyeblikkelig virkning, het det i Opjordsmoens oppsigelsesbrev. Det ble i ettertid antydet at Glimt-treneren ble presset ut av spillerne.

27. mai: Anders Linderoth trekker seg som Stabæk-trener etter 1-8 mot Brann i Bergen. - Jeg har følt meg sliten og følt at jeg ikke har fått gitt nok av meg selv, sa Linderoth.

5. juni: Vidar Davidsen er ferdig i Lyn. Årsaken er at klubben ikke har klart å vinne nok jevne kamper, het det i en pressemelding. Både Davidsen og Lyn-ledelsen hevdet hardnakket at de var

blitt enige om å takke hverandre for godt samarbeid.

18. juni: Erik Brakstad trekker seg som Bryne-trener. - Jeg er misfornøyd med resultatene. Det er best for klubben med ny trener, sier Brakstad.

Teddy Moen i Trenerforeningen liker ikke tendensen.

- Jeg er litt bekymret framover fordi dette nok har en viss smitteeffekt i miljøene. På den annen side kan det fungere slik at klubbledelsene slår mer ring rundt trenerne, sier Moen til Dagbladet.no.

- Ærgjerrig trener

Han har ingen god forklaring på at stadig nye trenere trekker seg.

- Det er nok et resultat av at det er mye mer fokus på det kortsiktige. Det er viktigere enn noen gang å vinne fotballkamper. Av og til er det viktig at folk stikker finger'n i jorda og tenker mer langsiktig, sier Moen og antyder dessuten at mange klubber må innse sine begrensninger.

Han synes det er veldig synd at Brakstad nå går av.

- Erik er veldig ærgjerrig trener. Han har hatt et klart mål om å løfte Bryne. Mulig har det vært litt urealistisk, sier Moen.

Nordlys-sportens leder mente på kommentatorplass i dag at Tromsø-trener Terje Skarsfjord bør vurdere sin stilling. Moen fryktet derfor at det var Skarsfjord som hadde trukket inn årene da Dagbladet.no ringte.

- Jeg håper ikke det skjer, avslutter Moen.