Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trenerforeningen reagerer på Steffen-utspill

- Kan svekke Per-Mathias\' posisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg håper vi fortsetter med Knut, sier Steffen Iversen til Dagbladet i dag og ramser opp positiv Rosenborg-utvikling med tydeligere spillestil, fast førstelag og trygghet i troppen.

Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening synes det er underlig dersom Rosenborg-spissen har gått ut med ønske om ny permanent hovedtrener, i og med at Per-Mathias Høgmo er sykmeldt i ytterligere én måned.

- Det er litt uheldig, det kan dere skrive, at en spiller kommer med den type utspill. Det har ikke spilleren så mye med, sier Moen til Dagbladet.no.

Spillere rives med

Trenerforeningslederen mener norsk toppfotball er unik i så måte, i tysk og engelsk fotball uttaler spillerne seg sjelden eller aldri om hvilke trenere de ønsker som sjef.

- Spillere bør ikke ha noen offentlig mening om hvem som trener laget. Spillere rives litt med, og det er kanskje det Iversen uttrykker her.

Høgmo ble sykmeldt på grunn av utbrenthet 27. juli og trenerforeningen tror neppe at Tørum skal ha all æren for at RBK står med fire strake seirer.

- Det er tross alt en hovedtrener som har lagt strukturen og fundamentet, dette er ikke noe som kommer i løpet av én uke eller to, sier Moen som håper RBK tar seg av uttalelser i media om trenerrollen framover.

SUKSESS MED TØRUM: Trenerforeningen setter ikke pris på at Steffen Iversen vil fortsette med Knut Tørum som sjef, vikaren som stepper inn for Per-Mathias Høgmo. Foto: Scanpix
SUKSESS MED TØRUM: Trenerforeningen setter ikke pris på at Steffen Iversen vil fortsette med Knut Tørum som sjef, vikaren som stepper inn for Per-Mathias Høgmo. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er uheldig, og kan være med på svekke Per-Mathias\' posisjon. Men det er ikke spillerne som ansetter trenere i Rosenborg, det er fortsatt styret som gjør det.

Ingen konflikt i Rosenborg

RBK-styreformann Terje Svendsen har ingen planer å gi Iversen eller andre spillere munnkurv.

- Vi har en åpen linje i Rosenborg i forhold til kommunikasjon. At media prøver å skape konflikter, må vi bare forholde oss til. Jeg oppfatter ikke at det er noen konflikt i det Steffen sier og det vi står for, sier Svendsen til Dagbladet.no.

Styreformannen understreker at Høgmo har spilt en stor rolle i seierstrenden, i og med at endringene på banen ble planlagt allerede før den sykmeldte treneren forsvant fra treningsfeltet.

- Knut Tørum er en del av teamet til Per-Mathias, og det vi har gjort er helt i tråd med det vi bestemte oss for i sommer.

Svendsen bekrefter at RBK fortsatt forholder seg til planen om at Høgmo skal tilbake.

Høgmo på ferie

image: Trenerforeningen reagerer på Steffen-utspill

- Vi har hatt kontakt, og Per-Mathias er på ferie i Frankrike. Vi har egentlig bare snakket såvidt sammen, og han trenger tid til å ta seg igjen.

Høgmo skal etter planen være sykmeldt til slutten av september. en drøy måned før tippeligaen avsluttes.

- Det er for tidlig å diskutere det. Vi forholder oss til han er sykmeldt, sier Svendsen.