- Trenerjobben har gitt mersmak

Suksesstrener Fjørtoft slo FCK igjen.

FC København - Lillestrøm 0-1.

(Dagbladet.no): Når Tom Nordlie overtar Lillestrøm 12. desember, overtar han et lag i medgang. Under Jan Åge Fjørtofts ledelse har ikke gultrøyene tapt en kamp - og så godt som kvalifisert seg for kvartfinalen i Royal League.

I kveld tok Lillestrøm sin andre 1-0-seier mot FC København på fire dager, denne gangen på de regjerende mesternes eget gress.

Nå snakker noen allerede om Fjørtoft som en suksesstrener.

- Jeg takker for komplimentet, men det finnes ikke gode og dårlige trenere. Det finnes de som vinner og de som taper, sier Fjørtoft eplekjekt til TV Norge.

Han innrømmer at vikarperioden som hovedtrener har gått over all forventning.

- Jeg har fått mersmak, men heldigvis har jeg to kamper til på å miste lysta. Men det er utrolig morsomt, FCK er en utrolig skalp i beltet vårt. Det var ikke noe tullelag vi spilte mot, sier Fjørtoft.

Strand-suser

SULTEN PÅ MER: Jan Åge Fjørtofts vikarperiode går mot slutten, og det er nok med en viss bismak han overlater ansvaret til Tom Nordlie 12. desember. - Jeg har fått mersmak, men heldigvis har jeg to kamper til på å miste lysta, sier Fjørtoft. Foto: SCANPIX
SULTEN PÅ MER: Jan Åge Fjørtofts vikarperiode går mot slutten, og det er nok med en viss bismak han overlater ansvaret til Tom Nordlie 12. desember. - Jeg har fått mersmak, men heldigvis har jeg to kamper til på å miste lysta, sier Fjørtoft. Foto: SCANPIX Vis mer

Akkurat som på Åråsen var det Pål Strands venstreslegge som sto bak seiersmålet. Fra 25 meter fikk venstrekanten perfekt treff, og skrudde ballen helt oppe i krysstanga. Bjørn Helge Riise var påpasselig på returen og satte inn 1-0 i tomt bur med et flyvende saksespark.

- Veldig deilig. Det er ikke lett å komme hit og ta tre poeng, påpeker Riise overfor TV Norge.

- Jeg trodde faktisk Pål kom til å legge inn, men det var et fantastisk skudd. Det eneste jeg konsentrerte meg om var å ikke skyte over, sier matchvinneren.

- LSK vant fortjent

Ståle Solbakken refset torsdag Royal League-ledelsen for å være hårsåre, og klaget på at de beste lagene - som FC København - blir straffet fordi de kom seg til Champions League.

Av den grunn stilte FCK nok en gang med et ungt og reservepreget mannskap, men prestasjonen til Lillestrøm er uansett sterk.

Danskene klarte aldri å legge noe skikkelig trykk på Lillestrøm, og seieren var fullt fortjent. Blant annet reddet Brede Hangeland en sikker Arild Sungdot-scoring da han noe heldig gikk i veien for ballbanen, og Khaled Mouelhi hadde et frekt forsøk fra 50 meter i sluttminuttene som havnet like utenfor.

- Det var en tøff kamp slik det alltid er mot Lillestrøm. Vi hadde mange unge spillere og sleit med fysikken. De vant fortjent, erkjenner Brede Hangeland overfor TV Norge.

- Trenerjobben har gitt mersmak