Trenerlegendens råd til Balotelli før Liverpool-overgangen

- Kjære Mario.

RUTINE: Giovanni Trapattoni har et langt fotballiv bak seg og vet hva han snakker om. Nå kommer han med råd til Mario Balotelli før sistnevntes overgang tilbake til Premier League. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Scanpix
RUTINE: Giovanni Trapattoni har et langt fotballiv bak seg og vet hva han snakker om. Nå kommer han med råd til Mario Balotelli før sistnevntes overgang tilbake til Premier League. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB ScanpixVis mer

Trenerveteranen Giovanni Trapattoni bekymrer seg for Mario Balotellis framtid. Spissen er på vei til Liverpool, men rekker ikke Manchester City-kampen mandag.

Trapattoni har trent tusenvis av spillere i sin lange karriere i europeisk toppfotball.

Dette er rådene til 24-åringen: - Kjære Mario. Husk at karrieren til en fotballspiller er kort. Du får én, to eller tre sjanser, men ikke 1000. Toget raser av gårde i full fart.

- Mario rir på et vis på en ukontrollerbar hest. Han må ta kontrollen. Han er en spiller med klasse og talent, men har ingen ro i seg, sier Trapattoni til Gazzetta dello Sport.

Han er ikke imponert over agenten Mino Raiola (har blant andre også Zlatan Ibrahimovic i stallen).

- Mario er ikke bare en gruve man skal tømme og utnytte. Agenten må gi ham råd på veien.

Balotelli koster 160 millioner kroner og hentes fra Milan. Flere eksperter vurderer det som et kupp av Liverpool om Balotelli er håndterbar for manager Brendan Rodgers - både på og utenfor banen.

Balotelli kan bli å se på Ullevaal i EM-kvalkamp 9. september.

Men Italias nye trener Antonio Conte er ikke så veldig betatt av spissen, og en plass på benken virker mest sannsynlig.

(NTB)