Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trenerlegender i tårer etter bragden: - Jeg er så rørt

Norge klare for EM-semi.

Norge - Frankrike 29-24

(Dagbladet): Norge er klare for semifinale i håndball-EM etter at laget tok en sensasjonell seier mot Frankrike i siste kamp i hovedrunden.

- Jeg sitter her med tårer i øynene, sier tidligere kvinnelandslagstrener Marit Breivik til Dagbladet.

- Dette er så stort. Ikke bare for håndballgutta, men for norsk håndball. Jeg tar av meg hatten for dette laget, sier Breivik.

Utrolig Tidligere landslagstrener Gunnar Pettersen gråt under TV 3s direktesending da han snakket om håndballguttas eventyrlige prestasjon.

- Glem Norge - Brasil i fotball. En ting er å nå en semifinale, men å slå selveste Frankrike i en avgjørende kamp, er helt utrolig, sier Gunnar Pettersen med blanke øyne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin spilte bortekamp mot Tertnes da håndballherrene stod for den historiske bragden, men jublet da hun fikk vite om resultatet.

- Vi fikk høre det over høyttaleren. Det er helt vilt. Det er en vanvittig sterk prestasjon av Norge. Dette er helt enormt, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

- Frankrike er jo en stormakt som har vunnet så mye at de har en tyngde nesten ingen kan måle seg mot. Jeg gleder meg utrolig mye på lagets vegne og gleder meg til fortsettelsen. Dette står det virkelig respekt av. Gratulerer, sier Larvik-stjerna.

TV 2s håndballekspert Randi Gustad lot komplimentene hagle.

- Jeg er målløs. Jeg er rørt. Dette hadde jeg aldri trodd på forhånd. Frankrike hadde presset på seg og dette er en milepæl i norsk idrettshistorie, sier Gustad til Dagbladet.

- Dette er en lagseier. Jeg er dønn imponert. Norge slår Frankrike i håndball, noe som ingen trodde var mulig. Nå kan Norge gå hele veien. De har vist at de kan slå alle, sier Gustad.

- Kan ta gull Viasat-ekspert Kristian Kjelling oppsummerer:

- Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Vi møter et så bra lag som har spilt finaler så mange år, sier Viasat-ekspert Kristian Kjelling.

Dagbladets tidligere håndballreporter, Stian Haraldsen, mener Norge nå kan gå hele veien til EM-gullet.

- Frode Kyvåg fikk pepper da han sammenliknet seieren mot Polen med fotballseieren mot Brasil i 1998-VM. Men denne seieren er utvilsomt større enn triumfen mot brassene - i håndballsammenheng, sier Haraldsen.

- Frankrike har vært verdens desidert beste lag de siste ti åra. De har vunnet alt, flere ganger. Og i dag måtte de vinne, for å sikre en plass i semifinalen. Brasil var allerede sikret avansement 1998, og de gikk helt til finalen etterpå. Nå er vi i en historisk semifinale, sier han videre.

Haraldsen fortsetter: - Og så er det spesielt kult at det skjer etter den skuffende kampen mot Makedonia, hvor vi bommet taktisk og ikke klarte å stoppe det vi visste makedonerne kom med. Og nettopp derfor kan vi nå faktisk vinne EM. Norge har slått verdens beste håndballspillere i en avgjørende kamp, hvorfor skal vi ikke da kunne slå de nest beste?

Også kvinnelandslagets trener Thorir Hergeirsson kommer med ros:

- Dette er sterkt, utrolig gøy og inspirerende, sier Hergeirsson til NTB via SMS.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media