- Trenerne er for feige

Teitur Thordarson lanserte Brann som gullkandidat før sesongstart, og endte sju poeng bak Rosenborg. - En urealistisk målsetting, mener Viking-trener Benny Lennartsson. - Høyst realistisk, mener Thordarson, som synes flere tippeligatrenere er feige.

Thordarson er oppgitt over enkelte tippeligatreneres forsiktighet i forhold til egne målsettinger.

- Man er så redd for å stikke fram haka og være litt offensiv, sier Teitur.

Han mener langt flere lag enn Brann må satse på at en kombinasjon av hell og dyktighet skal ødelegge Rosenborgs dominans.

Kvaliteter

- Hvorfor i all verden skal ikke det være et realistisk mål? Det burde være en naturlig ambisjon for en rekke tippeligaklubber. Man kan ikke gå ut med en holdning om at man skal kjempe om 2.-plasser. Det blir for defensivt, for feigt, mener Brann-treneren.

Han nevner i første rekke storbyklubbene Viking, Brann og Vålerenga som selvfølgelige utfordrere til Rosenborg. Men også lag som Stabæk, Tromsø og Molde. Mindre klubber, men med kvaliteter i form av stabilitet og god organisasjon.

- Mye av dette handler om det som skjer utenfor banen, påpeker Thordarson.

Derfor ser han også for seg nyopprykkede Lyn som en reell Rosenborg-utfordrer om noen år.

- Husk at Rosenborg vant en rekke seriegull før de fikk så god råd. Pengene er bare en naturlig konsekvens av at de har vært dyktige, sier Thordarson.

Meningsløst

Han er slett ikke enig i Benny Lennartssons uttalelser om at han var urealistisk da han før sesongen lanserte Brann som vinner av Tippeligaen.

- Det var en naturlig følge av den følelsen både spillerne og jeg hadde fått gjennom oppkjøringen til sesongen, sier Thordarson.

OFFENSIV: Brann-trener Teitur Thordarson står på sitt: Rosenborg er et lag som skal slås i Tippeligaen. Han mener Viking-Benny er for feig når han ikke tør å ha en ambesiøs målsetting.