VM-gull i mixed-stafett:

- Trenerne er gærne

VM-debutant og ankermann Vetle Sjåstad Christiansen forteller.

GULL-GJENG: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. Foto: Anders Wiklund/TT
GULL-GJENG: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. Foto: Anders Wiklund/TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND (Dagbladet): - Dette er helt rått.

Det sier Vetle Sjåstad Christiansen (26) etter å ha gått inn til VM-gull med lagkameratene i mixedstafett i Östersund.

- Det var mange følelser jeg måtte blokkere ut underveis. Det eneste jeg husker før siste skyting er at det var veldig stille på stadion. Jeg var så fokusert. Før sprinten (lørdag) skal jeg bruke litt tid på å se tilbake på hva jeg gjorde riktig, sier skiskytteren.

GULL: Vetle Sjåstad Christiansen herjet på standplass og sørget for at Norge vant den første øvelsen i skiskytter-VM. Video: NRK. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens snøen lavet ned på skiskytterarenaen, var Norges ankermann iskald.

- Trenerne er gærne som setter meg på ankeretappen i mitt første VM, sier Christiansen.

Laguttaket overrasket flere før stafetten. Mange forventet at den suverene verdenscuplederen Johannes Thingnes Bø skulle ha ankeretappen. I stedet falt valget på VM-debutant Christiansen.

- Egil (Kristiansen) og Siegfried (Mazet) kom til Johannes og meg i for noen dager siden og la fram tanken om at «Vetle er god til å spurte». Johannes fikk bruke spisskompetansen sin med å gå fra folk på tredjeetappe, sier Christiansen.

Christiansen utgjorde det norske gullaget sammen med Marte Olsbu Røiseland (28), Tiril Eckhoff (28) og Johannes Thingnes Bø (25).

- Han er verdens beste ankermann. Vetle imponerte meg skikkelig. Han er så rolig, har full kontroll. Det er verdensklasse. Han er en ny verdensstjerne, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Han mener Christiansen viste at han også bør gå ankeretappe på herrestafetten om halvannen uke.

- Den plassen tok han med god margin i dag, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Du vil ikke legge inn en søknad om å gå ankeretappen?

- Nei, det viktigste for meg er at vi har best mulig resultat mot slutten. Akkurat nå er han i form til å holde alle unna. Her er bedre enn meg på en sisterunde og i en spurt, sier Thingnes Bø.

- Vil du gi fra deg ankeretappen?

- Jeg gir ikke noe fra meg. Men han tar den fra meg, sier Thingnes Bø, som mange har ansett som en naturlig sistemann på stafetten før VM.

I dag er det sprint på programmet: Sprint, kvinner, 7,5 km, klokka 16.15.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer