Trenerne gir Drillo full støtte

Trenerne i Tippeligaen er enige: Drillo har ikke skadd fotballens anseelse.

I går ble det kjent at Drillo har skrevet et avskjedsbrev til sine kolleger i NFF. Her tar han et bittert oppgjør etter straffen og behandlingen han fikk etter sine uttalelser mot dommer Terje Hauge i kampen mellom Viking og Vålerenga 16. mai. Drillo sa han hele tida satt med en følelse av at Hauge holdt med Viking. Dette ble for sterk kost for NFF, som ga Drillo en kampkarantene.

Dagbladet har stilt trenerne i Tippeligaen følgende spørsmål:

1. Var det riktig av NFF å straffe Drillo?
2. Mener du at Drillo har skadd fotballens anseelse?

Dag Opjordsmoen
Bodø/Glimt

- Så lenge NFF har lagt seg på en linje hvor de sender trenere på tribunen, er det naturlig at han får en karantene. Likevel kan jeg vanskelig se at Drillo har skadd fotballens anseelse. Til det er ett slikt isolert tilfelle for lite.

Per Brogeland
Kongsvinger

- Så lenge reglene er som de er, og andre trenere har fått samme type straff, var det riktig å straffe Egil. På det andre spørsmålet kan jeg bare svare nei, nei, nei. Både trenere og spillere må tåle både å bli hengt ut i media og sparket fra jobben. Men i det øyeblikket det handler om dommere, så blir det for mye dulling - på grensen til det latterlige.

Arne Erlandsen
Lillestrøm

- Hele denne saken er en storm i et vannglass. I LSK hadde vi ikke giddet å lage så mye bråk rundt en fillesak. Men hvis NFF mener Drillo har brutt reglementet, er det riktig å sette ham på tribunen. Personlig vil jeg ikke si at Drillo har skadd fotballens anseelse, og jeg er ikke så sikker på om forbundet mener det heller.

Knut Torbjørn Eggen
Moss

- Ja, det var nok riktig å sende Drillo på tribunen. Men jeg mener samtidig at det er latterlig at vi trenere ikke får lov til å ytre oss til en viss grad. Å antyde at Drillo har skadd fotballens anseelise blir helt feil.

Tom Nordlie
Odd Grenland

- Jeg har ingen forutsetning for å vite om Drillo burde vært sendt på tribunen. Men når han først ble det, mener vi det blir feil når det ikke reageres på at han kommuniserte med laget via mobiltelefon. Det må være likhet for loven. Derfor har vi anket den saken. Uansett kan jeg ikke se at Drillo har skadd fotballens anseelse.

Terje Skarsfjord
Tromsø

- Selvfølgelig var det riktig å straffe Drillo. Det skal være lov å si at en dommer er dårlig, men man kan ikke antyde at en dommer er partisk. Men å hevde at Drillo har skadd fotballens anseelse er likevel å gå for langt.

Poul Erik Andreassen
Viking

- Nei, nei, nei. Det er tull å straffe Drillo. Uansett var uttalelsene til Lars Tjærnås ti ganger verre. Jeg forstår godt at Drillo er bitter etter dette. Han har ikke skadd fotballens anseelse.

Erik Brakstad
Molde

- Hvis Drillo er sitert riktig, var det nok korrekt å dømme ham. Men jeg vil ikke si at Drillo har skadd fotballens anseelse, så pass takhøyde bør vi ha. Men når Drillo påstår at jeg antyder at NFF er korrupte fordi jeg ikke trodde de ville straffe ham, så får det stå for hans regning. Det har jeg aldri ment, og det var heller ikke min hensikt å få Drillo straffet.

Nils Arne Eggen
Rosenborg

- Jeg vil bare si en ting, og det skal du sitere meg ordrett på: «Egil har gjort en kjempejobb for norsk fotball gjennom et langt fotballiv. Nå legger vi alle slike bagatellmessige saker bak oss, og så ønsker vi Drillo lykke til i Wimbledon.» Forresten, når du spør om Drillo har skadd fotballens anseelse, så er svaret et klart nei.

Bengt Eriksen
Skeid

- Jeg vil ikke mene noe om det var riktig å sende Drillo på tribunen, men med den lille kjennskapen til saken som jeg har, kan jeg ikke se at han har gjort noen skade.

Anders Linderoth
Stabæk

- Andre trenere har blitt sendt på tribunen, så da var det riktig å dømme Drillo også. I stridens hete kan alle si noe dumt, og det blir for sterkt å si at det er å skade fotballens anseelse.

Jens Martin Støten
Strømsgodset

- Dette er et skikkelig kokkelimonke-opplegg. Hadde jeg vært Drillo, ville jeg lagt denne ballen død. Jeg mener det var riktig å straffe Drillo så lenge han mente at en dommer var partisk. Men denne episoden er på ingen måte nok til å si at Drillo har skadd fotballens anseelse.

Knut Arild Løberg
Vålerenga

- På bakgrunn av at jeg kjenner saken godt, og blant annet har lest sakspapirene grundig, så står jeg på Egils side i denne saken. Hvorvidt han har skadd fotballens anseelse, ønsker jeg ikke å kommentere.

  • Brann-trener Harald Aabrekk var ikke tilgjengelig for kommentar.