Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trenerne innkalt til krisemøte

- Jeg tror det blir norske hoppere i OL, men vet jo ikke sikkert. Selv kommer jeg til å nominere fire eller fem løpere, sier sportssjef Ken Roar Elverum til Dagbladet etter gårsdagens v-cuprenn i Zakopane. Denne uka må han og resten av trenerne inn på teppet hos Olympiatoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representatene for Olympiatoppen vil ennå ikke si om det blir norske hoppere i Salt Lake City.

- Per i dag er det ingen som er innstilt. I løpet av uka kommer vi til å ha et møte med hopptrenerne. Der skal vi diskutere situasjonen, sier Åsne Havnelid i Olympiatoppen.

- Strengest i verden

3. januar uttalte hun at Norge har de strengeste uttakingskriteriene i verden.

- Hopp må kvalifisere seg på lik linje med langrenn og kombinert, sa Åsne Havnelid til Dagbladet dengang.

Hopp-krisa ble ikke mindre etter gårsdagens v-cuprenn i heksegryta Zakopane, hvor Roar Ljøkelsøy, Anders Bardal og Lars Bystøl endte på henholdsvis 22., 23. og 27. plass.

For å bli vurdert av Olympiatoppen, er kravet to plasseringer blant de 12 beste i verdenscuprenn. Bare Tommy Ingebrigtsen har greid det.

Problemet hans er at det er lenge siden han har vist form.

- Tommy bommet igjen i går (nummer 48). Det tar litt tid før han er på sporet igjen, sier landslagstrener Bjørn Myrbakken.

Ny treningsleir

I dag reiser hopperne hjem for å trene mer med tanke på resten av sesongen på Lillehammer og i Granåsen.

- Onsdag innleder vi en tre-fire dagers samling. Etter en dags pause avslutter vi med ytterligere to treningsdager før NM-hopprennene i Høydalsmo og på Odnes, sier Ken Roar Elverum.

Åtte løpere er OL-aktuelle. Sportssjefen rangerer dem i tre grupper.

- Etter det som skjedde i helga, er Anders Bardal, Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy i den første gruppa. De har markert seg best i helga. Særlig Bardal og Bystøl er nær å få uttelling i renn, sier Elverum.

Tommy i gruppe to

- Gruppe to består av Tommy Ingebrigtsen, Håvard Lie og Olav Magne Dønnem. Tommy må hjem og gjøre en jobb på treningssamlingen. I tillegg blir Bjørn Einar Romøren og Henning Stensrud med på samlingen. Kall det gjerne gruppe tre, sier Ken Roar Elverum.

Det positive i går var at tre nordmenn kom til finaleomgangen.

- Skuffelsen var at løperne ble stive og anspente da det gjalt som mest. Dermed forsvant hele bevegelsesrytmen, sier Ken Roar Elverum.

Ingen av de åtte aktuelle hopperne skal konkurrere mer før han nominerer laget til OL.

I v-cuprennene i Hakuba 24. januar og Sapporo er Hopp-Norge representert ved Morten Solem, Daniel Forfang, Ole Christen Enger og Sigurd Pettersen.

- For at noen av disse skal være OL-aktuelle, må det skje noe helt spesielt i de tre rennene i Japan, sier Elverum.

I SKJEBNEMØTE: Trenertrioen Bjørn Myrbakken (t.v.), Jan Henrik Trøen og Ken Roar Elverum skal diskutere hopplagets resulteter med Olympiatoppen.
Hele Norges coronakart