Trenerstjerner på siste verset

Rijkaard sitter på nåde, Capello kan være ferdig før helga.

(Dagbladet.no): Spansk fotball er rystet etter at de to majestetene i La Liga, Barcelona og Real Madrid, begge røk ut av mesterligaen denne uka.

Begge lag har snus på serieleder Sevilla i hjemlig serie, men tap i første sluttspillrunde i Europa kan være mer enn ledelsen i de to klubbene tåler.

Til helga møtes Barcelona og Real Madrid til «El Classico» på Nou Camp, og det kan besegle skjebnen til de to stjernetrenerne.

Hardt presset Capello

Fabio Capello var en presset mann allerede før tapet for Bayern i München i går, og om man skal tolke Reals sportsdirektør Predrag Mijatovics oppførsel etter tapet i går, kan italieneren være dager unna arbeidsløsheten.

På spørsmål om Capello leder «Galacticos» i storoppgjøret mot nettopp Barcelona til helga svarte Mijatovic på en måte som ikke akkurat signaliserer den største tillit til den italienske trenerlegenden.

- Akkurat nå er det vanskelig å si, sa Mijatovic, ifølge Guardian.

Og da han ble gjort oppmerksom på at svaret kanskje ikke var det mest tillitsvekkende, fulgte han kun opp med:

KNIVEN PÅ STRUPEN: Fabio Capello og Frank Rijkaard regjerer over fantastiske spillere og nærmest ubegrensede midler. Da blir tålmodigheten tilsvarende liten når resultatene uteblir. Foto: AP/Reuters
KNIVEN PÅ STRUPEN: Fabio Capello og Frank Rijkaard regjerer over fantastiske spillere og nærmest ubegrensede midler. Da blir tålmodigheten tilsvarende liten når resultatene uteblir. Foto: AP/Reuters Vis mer

- For øyeblikket er han treneren vår.

Capello selv var ordknapp da han ble spurt om sin posisjon.

- Min fremtid avhenger kun av klubbpresidenten, sa Capello, før han hastet vekk fra journalistene.

Capello overtok Real Madrid i juli, men har ikke oppnådd suksess som forventet. Real ligger som nummer fire i ligaen, seks poeng etter Sevilla, og har kun scoret 32 mål på 25 kamper.

Det holder ikke for en fanskare som krever offensiv og underholdende fotball på toppen av titlene som nærmest regnes for en selvfølge.

Rijkaard sitter trygt - foreløpig

Barcelona tapte sjansen til å forsvare mesterligatittelen etter tapet mot Liverpool på tirsdag, og det har satt fart i spekulasjonene rundt Frank Rijkaards fremtid i klubben.

Men i Barca venter man med å evaluere til etter sesongen, hvertfall ifølge sportsdirektør Txiki Begiristain.

- Sånn jeg ser det kan ikke ordet «fiasko» brukes før etter sesongen. Hvis vi vinner både serien og cupen i Spania kan vi være fornøyde med nok en fantastisk sesong, sier Begiristain til klubbens hjemmesider.

Begiristain innrømmer at det var en enorm skuffelse å ryke ut for Liverpool, men roser samtidig disiplinen Liverpool viste på tirsdag, og jobben Benitez har gjort med den engelske klubben.

- De er et vanskelig, sterkt lag, som spiller fysisk fotball. De spiller god lagfotball, sier han.

Barcelona tapte mot ligaleder Sevilla i helga, og ligger nå ett poeng bak. Begiristain insisterer på at han støtter Rijkaards spillestil og disposisjoner.

- Vi har vunnet mange kamper på den måten, vi liker å spille slik, og fansen liker det også. Først etter sesongen kan vi se hvor vi er og hvordan det har gått, sier han.

Så gjenstår det å se om Rijkaard overlever et eventuelt hjemmetap for Real Madrid på lørdag.

- Det er utrolig viktig å slå Real, både fordi de er en direkte utfordrer i serien, og fordi vi må gjøre fansen fornøyd, sier Begiristain.

Det eneste som er sikkert er at ikke både Real-fansen og Barca-fansen kommer til å bli blidgjort med seier til helga.

 For Real-manager Fabio Capello må første mål være å få bli med til Nou Camp.