Trenertalent sa opp i Stabæk

Etter en konflikt. Kåret til årets unge trener i 2010.

(Dagbladet): Morten Tveit (29) har sagt opp sin stilling i Stabæk og Norsk toppidrettsgymnas (NTG), som samarbeider tett med Stabæk.

- Han valgte å si opp sin stilling selv, og har nå dratt tilbake til Sørlandet med familien sin. Jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, sier sportdirektør Sindre Bergan i NTG Bærum til Dagbladet.

Tveit har følgende kommentar til Dagbladet:

- Jeg har sagt opp min stilling.

Tveit har hatt ansvaret for klubbens juniorlag, har ledet 2. divisjonslaget sammen med Daniel Nannskog og hatt ansvar for kampanalyse. Tveits navn ble i dag fjernet fra ansatteoversikten på klubbens hjemmeside.

Dagbladet kjenner til at en konflikt er årsaken til oppsigelsen, men verken Tveit, NTG eller Stabæk ønsker å si noe om dette.

Tveit ble i fjor kåret til årets unge trener i Norge.

Ifølge Budstikka het det blant annet følgende i begrunnelsen:

- Årets unge trener arbeider målbevisst og systematisk med talent- og spillerutvikling, og har gjennom flere år vist nysgjerrighet og interesse for fagutvikling. Han er en fast deltaker på tiltak og seminar i fagmiljøet.

Stabæk har hatt stor suksess med juniorlaget de siste årene, med gull i junior-NM i 2008 og sølv i 2009, samt finaledeltakelse i JET-turneringen på Hamar.

Klubben har de siste årene også fått opp flere unge spillere som har etablert seg på A-laget, og fått ros for sin satsning på yngre spillere.

Erik Loe, leder i klubbstyret i Stabæk, bekrefter at en trener i klubben har sagt opp, men vil ikke kommentere saken utover det.

Inge André Olsen, sportslig administrativ leder i Stabæk, henviser til Loe.