Trenger 10 mill.

Henning Solberg (29) er overbevist om at han er god nok for rally-VM. Han mangler bare 10 millioner kroner på å bevise det.

- Det er større sjanser for å vinne penger på meg enn på børsen, mener han.

Hjemme i Norge er det ingen som kan tukte Henning, storebroren til rallystjerne Petter Solberg. Han har nettopp vunnet sitt fjerde strake NM-gull, og er blitt «mett» av å vinne løp her hjemme.

- Jeg har vunnet 20 NM-runder, og det er ikke like gøy å vinne lenger. Nå vil Cato Menkerud (kartleser) og jeg ut for å kjøre, forteller Henning.

Selvtilliten er det i hvert fall ikke noe å si på:

- Jeg har så mye kunnskaper om bil at jeg vil være en gave til et av teamene, sier han.

Koster flesk

Det er Jim Carlsen, Henning og Petters manager, som jobber med å få innpass i et VM-team.

- Vi er i diskusjon med noen team, og jobber med forskjellige løsninger. Vi har et godt håp om at det kan løse seg, men det kan koste en god del. En sesong på grus kan fort koste 10 millioner kroner, sier Carlsen.

En del av pengene er allerede på plass, men fortsatt jakter de på investorer. Henning selv er ikke i tvil om at det er en god investering å satse på ham.

Forstår ikke

- Det kanskje viktigste salgsargumentet er at Henning kan mye bil, sier Carlsen, som mener det også er en fordel at han er broren til Petter.

- Vi spiller på Petters suksess og at Henning har den samme styrken og kvaliteten som broren, sier han.

Henning selv kan ikke skjønne annet enn at det må gå mot en VM-kontrakt:

- Jeg har veldig flyt i kjøringen, har dyktig kartleser og alt er på plass. Jeg kan ikke helt forstå hvorfor jeg ikke skulle få en VM-plass, sier Henning.

VIL KJØRE VM: Henning Solberg vil følge i lillebror Petters fotspor. Nå jobber Henning og kartleser Cato Menkerud (til venstre) knallhardt for å få innpass i et VM-team fra neste sesong.