- Trenger 17-18 poeng for å gå videre

Drillo håper Kypros tror de er bedre enn de er.

DRØMMESTART: Egil Olsen takker spillerne etter gårsdagens kamp, som han mener var en bragd på linje med seirene over Nederland, Italia og England på 90-tallet. Nå venter Kypros.Foto: DAGBLADET
DRØMMESTART: Egil Olsen takker spillerne etter gårsdagens kamp, som han mener var en bragd på linje med seirene over Nederland, Italia og England på 90-tallet. Nå venter Kypros.Foto: DAGBLADETVis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): En del har kanskje forandret seg siden sist Egil Drillo Olsen var landslagssjef, men lidelsen han opplever på benken er den samme som i forrige periode.

I går var det siste kvarteret mot Portugal tøft, da gikk sekundviseren som en snegle rundt klokka.

Og da Jon Knudsen mistet skuddet fra Fernandes og Hugo Almeida dunket ballen i nettet - da trodde Drillo at spenningen var utløst i en portugisisk utlikning.

- Jeg trodde det var mål med en gang, sier han til Dagbladet.

Men Norge ble reddet av en våken assistentdommer som så at Almeida var offside da skuddet Knudsen glapp, ble avfyrt.

- Der var vi jo heldige i den forstand at det er mange linjemenn som ikke ville sett den der. Det var godt gjort, sier Drillo.

Ikke bare flaks
Dette med hell har blitt en gjennomgangsmelodi for Drillos perioder som landslagssjef.

Når Norge har vært i flytsonen har det meste gått vår vei, enten det gjelder stolpeskuddene i Rotterdam på tidlig 90-tall, eller den halvmeteren med offside i går kveld.

- I fotball spiller flaks inn, men det skal nok ha jevnet seg ut over mine 100 kamper som landslagssjef. Likevel, i en sånn kvalik som dette her, kan flaks spille inn, sier Egil Olsen.

- Har du mye flaks utenfor fotballbanen?

- Jeg er ingen gambler, for å si det sånn. Jeg har aldri vunnet noe som helst, og alt jeg har gjort på pengefronten har sånn stort sett gått til helvete, fleiper Drillo.

Bare England-seieren større
Men hell var ikke det som dro Norge til seier i går, det var mer innsatsen og gløden de norske spillerne viste.

- Det var mange spillere som var omtrent tomme da kampen var slutt, og det var ett hovedpunkt vi hadde på forhånd, dette med tæl og innsats. I tillegg hadde vi reorganisering og kommunikasjon som nøkkelpunkter, sier Drillo,

- Er det betryggende at vi har klart oss uten nøkkelspillere som John Carew og John Arne Riise?
 
- Det er kanskje særlig betryggende å se at selv om vi måtte bytte ut halve den bakre fireren, så klarte vi oss bra.  For der hadde vi en firer som har vært samspilt veldig lenge, og så plutselig så kommer det to nye (Ruud og Demidov for Riise og Wæhler, journ.anm). Men det funket overraskende bra, sier landslagssjefen til Dagbladet.

- Hvor rangerer du seieren i går i forhold til de du har opplevd med Norge tidligere?

ROLIGERE: Drillo har det tøft på sidelinja under kamp, men i dag var han tilbake i analytisk modus.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
ROLIGERE: Drillo har det tøft på sidelinja under kamp, men i dag var han tilbake i analytisk modus.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

- Den er på linje med det vi beste vi har gjort før her mot store nasjoner, som Italia (2-1), Nederland (2-1). Vel, England (2-0) var kanskje noe av det aller beste, mener Drillo.

Håper på overmodig Kypros
Neste kamp er mot Kypros i oktober.

Kypros rystet Portugal med 4-4 på bortebane før helga - men det ser Drillo som en fordel for Norge.

- Kanskje de går i den fella at de tror de er litt bedre enn de er. Det å få med poeng borte fra Portugal bør gi optimisme. Jeg ser det som en fordel. Jeg har ikke belegg for det sånn statistisk, men det skal ikke forundre meg om det går an å finne det belegget, sier Drillo.

- Veldig mange er opptatt av at man får selvtillit av å vinne og motsatt, men det er ikke noe belegg for at to lag som møtes i en serie, det ene etter et tap og det andre etter en seier, skal ha ulike forutsetninger. Ofte er det tvert imot, at det laget som kommer fra tap vinner, sier han.

- Hvor gode er egentlig Kypros?

- De ble til tider rundspilt av Portugal, så vi skal ikke la oss lure av det, men 17-4 i målsjanser og så få 4-4, det er det ikke gode odds for, sier Drillo til Dagbladet.

- De er hardtarbeidende og gode på kontringer,  ganske gode på dødball også. Men naturligvis ikke med de ferdighetene som Portugal har, sier han.

- Hvor mange poeng må vi ta for å være sikret avansement, tror du?

- Det kommer litt an på hvem vi taper poeng fra, noe vi må regne med at vi kommer til å gjøre. 17-18 poeng? Jeg har i hvert fall ikke noen tro på at noe lag som kommer til å gå gjennom med tilnærmet full pott i denne gruppa. Mulig vi må ha en trepoenger mot Danmark. Det kan skje at Danmark, Portugal og Norge tar like mange poeng mot hverandre (i innbyrdes kamper), sier landslagssjefen.