- Trenger Carew i form

Hareide glad for Lyon-suksessen.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): John Carew i form er bankers på et norsk landslag. Og det er han til de grader nå etter å ha blitt matchvinner i de to første seriekampene for sin nye klubb Lyon.

På dagens landslagsuttak-pressekonferanse, uttrykte landslagssjef Åge Hareide sin begeistring for Carews storform.

- Det er veldig gledelig at John er i slag. Vi er avhengige av å ha en stor og sterk spiss i form, sier Hareide.

- Han virker avbalansert og takler suksessen bra. Han var veldig flink mot Italia og Sverige (i juni), hvor han jobbet mye for laget. Jeg har vært glad i Carew før og blir ikke mindre glad nå, sier landslagssjefen til Dagbladet.no.

Treningskampen mot Sveits neste onsdag blir en ren oppkjøring til kvalikkampene mot Slovenia og Skottland i månedsskiftet. Hareides største utfordring, blir å finne en ny sideback til den første kampen ettersom John Arne Riise har karantene for for mange gule kort.

Starts Marius Johnsen er igjen med i troppen og kan gå rett inn for Riise på backen. Et annet alternativ er å flytte André Bergdølmo over på venstre og bruke mer rutinerte Jon Inge Høiland som høyreback.

- Vi tester ut Marius nå fordi vi vet hva Jon Inge står for. Jeg har ikke bestemt meg for hvilken løsning jeg velger, sier Hareide.

I FORM: John Carew