- Trenger en kloning av Sigurd og Mos

Tromsø sliter foran mål to uker før seriestart.

TRENGER MÅLSCORERE: Sigurd Rushfeldt og «Mos» Abdellaoue sto for 27 av Tromsøs 56 mål i Tippeligaen i fjor. Per-Mathias Høgmo sliter med å finne målscorere som kan fylle tomrommet duoen har etterlatt seg på Alfheim.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
TRENGER MÅLSCORERE: Sigurd Rushfeldt og «Mos» Abdellaoue sto for 27 av Tromsøs 56 mål i Tippeligaen i fjor. Per-Mathias Høgmo sliter med å finne målscorere som kan fylle tomrommet duoen har etterlatt seg på Alfheim.Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Serigne Kara Mbodj og Kim Ojo viser at de også blir å regne med i 2012-sesongen. Kara og Ojo scoret hvert sitt mål da Tromsø og Brann spilte 1-1 i en treningskamp torsdag.

Ojo headet Brann i ledelsen etter en knapp halvtime. Nyinnkjøpte Amin Askar (Fredrikstad) sto for pasningen. Like etter kunne Kara utligne på et frispark for Tromsø. Ballen forandret retning i muren før den gikk forbi Jørgen Aarre Mohus i Brann-målet.

Kara var bunnsolid på Tromsøs midtbane. Hans fysisk og råskap blir nyttig i eliteserien. Mange skal få utfordringer med å bryte ned TILs midtbane når Kara tar styringen. Hos Brann var målscorer Ojo igjen solid på topp. Han er oppspillspunktet, og den som må ta på seg ansvaret for scoringer for rødtrøyene. Askar var dessuten en spennende tilvekst på høyrekanten. Forarbeidet til Ojos mål var nydelig.

For Tromsø handler mye om å erstatte Mostafa Abdellaoue (17 mål) og Sigurd Rushfeldt (10). «Gutan» er på spissjakt bare uker før seriestarten.

- En kloning av Sigurd og Mos. Vi har behov for en som er sterk inne i boksen og som kan omsette sjansene vi tross alt skaper, sa Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til NTB.

RUVET: Tromsøs Kara (t.h.) og Branns Kim Ojo dominerte for hvert sitt lag da de møttes til treningskamp mot Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
RUVET: Tromsøs Kara (t.h.) og Branns Kim Ojo dominerte for hvert sitt lag da de møttes til treningskamp mot Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Han la ikke skjul på at TIL trenger en målgjører. Men dersom Tromsø ikke finner en som er god nok, så legger man spissjakten på hyllen.

Rune Skarsfjord var fornøyd etter uavgjort mot fjorårets serietoer.

- Et bra resultat for Brann. Vi fikk mye igjen for denne kampen. Vi møtte et lag som garantert blir å se i toppen også i år. Vi er veldig fornøyd med utbyttet av dagens kamp, sa Brann-treneren til NTB.

Rosenborg slo Torpedo Zhodino i en annen treningskamp 2-0. Jonas Svensson og Borek Dockal scoret målene for RBK. Fredrikstad slo Sandefjord 3-0 etter hat trick fra Etzaz Hussain. Tarik Elyounoussi misbrukte straffespark for FFK.

(NTB)