- Trenger en sterk og tydelig trener

Erik Solér mener Ola By Rise må bli assistent igjen.

 • Debatten ruller videre

  (Dagbladet.no): Ola By Rise tok over som hovedtrener for Rosenborg i år, og står i fare for å bli treneren som ikkeleder laget til seriegull.

  - Ola By Rise er en glimrende assistent. Det bør han også være. Skal Rosenborg holde forspranget til sine konkurrenter og fortsette å være norsk klubbfotballs flaggskip, må de hente en trener som er sterk, klar og tydelig. , sier Solér til Adresseavisen. Han legger til at klubben bør hente Martin Andresen før neste sesong.

  Får fyken


  2-1 tapet mot Stabæk lørdag har Rosenborg tapt fire av sine fem siste kamper i Tippeligaen. Det har ikke skjedd siden 1979. Men Vålerenga klarte ikke å benytte sjansen mot Sogndal i går (0-0), og dermed er gullkampen helt åpen. Kun ett plussmål skiller i Rosenborgs favør. I tillegg har treneren vært i harde diskusjoner med Jahn Ivar Mini Jacobsen på RBKs egne nettsider. Dermed måtte direktør Rune Bratseth rykke ut og refse treneren sin.

  - Man trenger ikke være språkforsker for å forstå at når Rune Bratseth sier at han ikke kan svare på hvem som trener Rosenborg neste sesong, så betyr det at Ola By Rise ikke får fortsette, sier Solér til Adressa.

  - Fortjente sjansen


  Han mener likevel det var riktig å gi By Rise sjansen, og at han bør fortsette som lagets assistenttrener.

  Erik Soler mener også at RBK er inne i et generasjonsskifte hvor flere av de mest etablert spillerne ikke har innfridd i årets sesong.

  Men RBK hadde altså ikke vært i denne krisen om Åge Hareide hadde fortsatt som trener, mener Solér.

  - Det handler om å ha de riktige egenskapene som gjør at spillerne gir alt for å vinne. Åge har det. Ola har ikke fått det til denne sesongen. Men jeg tror fortsatt at Rosenborg vinner serien, sier Solér til Adressa.

<B>SLITER: Rosenborg deler nå ledelsen i Tippeligaen med Vålerenga. Likevel har trener Ola By Rise havnet i hardt vær.