Trenger et mirakel

Ørjan Berg (36) gjorde som han har gjort mange ganger før - dro til mirakeldoktor Harald Skogvoll i Bodø for å bli frisk. I dag skal han testes på Lerkendal.

BODØ/TRONDHEIM (Dagbladet): -  Nå er det bare å vente, sier Ørjan Berg til Dagbladet. -  Vente og se om «känslan» kommer. Det finner jeg vel ut på treninga i løpet av dagen.

Ørjan Bergs snartur til mirakeldoktoren i går ble kombinert med en liten tur innom barndomshjemmet i Bodø. For tredje gang denne sesongen tok han turen for å få spontanhjelp. Men hva Harald Skogvoll gjør for å sette Ørjan Berg tilbake i arbeid vet han egentlig ikke.

Ut over at det handler om dypmuskulær massasje.

RBK-spillerne håper

-  Jeg vet ikke, sier Ørjan Berg. -  Han bare gjør det. Og skadene mine i år har vært vidt forskjellige og er ikke sammenliknbare. Det Skogvoll gjør er å bruke fingrer til å massere dypt inn i muskulatur og ledd.

-  Han løser det opp, sier RBK-strategen.

Ørjan Bergs internasjonale erfaring, spilleforståelse, ferdigheter og blotte tilstedeværelse i hjertet av Rosenborg er det skrevet spaltemil om i norske aviser. I dag er alle disse godbitene det store spørsmålstegnet før Arsenal-kampen i morgen kveld. Blir han klar, eller blir han det ikke?

Eller for å si det som sant er:

Blir Rosenborg seg sjøl, eller blir de det ikke?

-  Alle lag blir svekket hvis Ørjan Berg ikke spiller, sier Fredrik Winsnes til Dagbladet. Winsnes er mannen som får den sentrale midtbanerollen hvis gårsdagens mirakelkur i Bodø var forgjeves. Og derfor håper Rosenborg - i det lengste.

Hvis ikke Ørjan Berg blir friskmeldt i dag, vil håpet være at han blir det i morgen.

Må tenke positivt

-  Ørjan er selvfølgelig veldig viktig, men han er ikke alfa omega, sier Frode Johnsen. -  Vi kan i hvert fall ikke la ham bli det. Og Fredrik (Winsnes) har spilt sentralt før og vil sikkert gjøre en kjempejobb.

-  Men selvfølgelig håper vi på det beste.

-  Vi kan ikke bruke krefter på Ørjans skade, sier Roar Strand. -  Er han skadet, så er han skadet. Men selvfølgelig - Ørjan vil bli savnet om han ikke spiller.

-  Han er jo veldig god.

Ørjan Bergs skade er ikke alvorlig. Slik leddbåndproblemene og en kapsel bak i kneet har utviklet seg siden han fikk den leie smellen mot Odd i Skien, er skaden egentlig bare dum. For det er Ørjan Bergs fysiske avlastning av det vonde kneet som nå er problemet - han har gått og spent muskulaturen fordi han har kjent noe som ikke skal være der.

Og så har han fått vondt i hofta og ryggen.

En filleskade

-  Harald Skogvoll i Bodø bruker en spesiell teknikk, sier RBK-fysio Vilhelm Stoltz til Dagbladet. -  Vi kan ikke gjøre det samme her på Rosenborgklinikken. Og når Ørjan er happy med å reise til Bodø, er vi det samme.

-  Det viktigste er jo at han får den hjelpen han trenger.

Da Rosenborg skulle møte Benfica i UEFA-cup-returen i mars, måtte Ørjan Berg reise hjem fra forberedelsene på La Manga. Grunn: Han var stiv i muskulaturen etter ukurante belastninger. Og etter én behandling i Bodø, snudde han lua og møtte RBK i Lisboa.

Der han spilte godt.

-  Dette er en moderat skade, sier Stoltz. -  Men problemet er at han har smerter. Og smerter betyr at ting ikke er som de skal.

-  Hadde det vært ankelen som var problemet, ville det bare vært å tape det opp og sende ham på banen.

Men:

-  En fotballspiller kan ikke kjenne noe i kneet hver gang han setter ned foten når han løper, sier Vilhelm Stoltz. -  Og derfor er vi usikre på om han rekker kampen i morgen kveld. Hadde den gått om ei uke ville jeg sagt at mulighetene var opp mot 90 prosent.

-  Slik det er når er de langt mindre.

<!--BTEK0--> KAMP MOT KLOKKA: Ørjan Berg var i går hjemme i Bodø. Etter en behandling hos Harald Skogvoll ble det tid til middag med familien. Han håper fortsatt å kunne spille mot Arsenal i morgen.