- Trenger fire poeng mot Italia og Norge

Skottland håper fortsatt på VM.

(Dagbladet.no): Etter å ha berget 0-0 borte mot Hviterussland i går, ligger Skottland bare tre poeng bak Norge i VM-gruppe 5. Mellom der ligger Slovenia og Hviterussland. Alt ligger til rette for en thriller-avslutning på gruppa i september og oktober.

Skottland møter Italia hjemme på Hampden Park 3. september, før de kommer til Ullevaal stadion fire dager seinere. Skottenes landslagssjef Walter Smith er forsiktig optimist.

- Vi er en seier unna Norge selv om vi er nest sist i gruppa. Det er mange jevne kamper igjen å spille. Det ser ut til at vi trenger minst fire poeng fra de to kampene, mener Walter Smith ifølge BBC.

Det har sett stygt ut for Skottland i gruppespillet, men etter fire poeng den siste uka - lørdag ble Moldova slått 2-0 i Glasgow - er situasjonen lysere.

- Vi er ved bedre mot enn vi har vært på lenge, sier Smith.

Han tror imidlertid at jobben blir tøff mot Italia - også på hjemmebane.

- De er en av verdens ledende fotballnasjoner, og det blir en ny stor oppgave. Jeg synes vi klarte oss bra i bortekampen (Italia vant 2-0 - red. anm.), men det er klart vi har en annen utfordring i å true målet deres mer. Vi klarte å tvinge Italia til å satse på dødballer der borte.

- Vi må gjøre en eksepsjonell prestasjon, mener Walter Smith.

FORSATT VM-HÅP: Darren Fletcher og Skottland er bare tre poeng bak Norge etter gårsdagens 0-0 borte mot Hviterussland. Foto: Reuters/Scanpix
FORSATT VM-HÅP: Darren Fletcher og Skottland er bare tre poeng bak Norge etter gårsdagens 0-0 borte mot Hviterussland. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
- EKSEPSJONELT: Walter Smith tror laget hans kan slå Italia om de leverer en prestasjon utenom det vanlige.