Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trenger flere spillere med erfaring

Åge Hareide så rusten på unggutta.

LONDON (Dagbladet.no): Åge Hareide så det samme som tusenvis av fotballfans hjemme i stua. I kveld gikk det alt for fort for de ferske landslagsgutta på Craven Cottage.

- Vi skal være fornøyde med det som skjedde, vi ga bort ballen for mye, sier Hareide.

- Du kunne se vi hadde ferske spillere, vi må bruke vinteren til å se hvem som skal være med i troppen.

Uoppmerksom Claus

For det Nye Norge leverte var ikke bra. Spillemessig. Men etter å ha jaget ballen i 40 minutter stemte det plutselig. Og da var Norge oppe i en særdeles ufortjent ledelse. For så å slippe inn et billig mål sekunder før pausesignalet.

- Det var dumt å slippe inn mål på overtid i 1. omgang, og la dem komme inn i kampen, sier Hareide. Og skjeler til Claus Lundekvam.

- Claus sier selv at han er uoppmerksom. De hadde en heading før der han også var uoppmerksom. Vi hadde avtalt å ta ham av etter 45 minutter, men vi burde kanskje tatt ham av etter 40, spøker Hareide.

Fornøyd med uttellinga

Hareide var ikke fornøyd med at spillerne ikke hang med i de australske svingene. Det han derimot var fornøyd med, var effektiviteten.

- Den var helt ok, sier han. Og påstår hardnakket at Norge skapte fire sjanser i kampen.

- Vi er fornøyd med effektiviteten, spissene våre fikk målene sine.

Og alt i alt er konklusjonen positiv. For Hareide understreker at Bergdølmo, Andresen, Svindal Larsen, og «hele» Rosenborg ikke var med til London.

- Det var en midt på treet landskamp, det er greit at dette kom i en treningskamp. Vi har fem forfall, og dem må vi erstatte.

- Vi så rustne ute av og til, vi må være mer stabile. Vi trenger flere spillere som har erfaring, spesielt sentralt på midten. Vi manglet litt der.

Med andre ord holder det ikke for Hareide at unggutter som Gashi og Holm voktet midtbanen. Og de andre hjemlige spillerne var ikke imponerende heller, skal vi tro landslagssjefen.

- Det tar tid å få erfaring. Det så ut som om det gikk for fort for enkelte. Se på Ragnvald Soma, det er ikke Lyn han spilte mot nå, sier Hareide.

Og så vil vinteren vise om Soma og de andre fortsatt får erfaringen de trenger på landslaget.

FIKK NOE Å TENKE PÅ: Åge Hareide var ikke fornøyd til tross for at Norge unngikk tap mot Australia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media