Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trenger hjelp fra høyere makter

Pål Anders Ullevålseter må ha hjelp fra høyere makter for å kjøre et godt Dakar-rally, mener kona Solveig.

Ørkenrallyet fra Paris til Dakar startet med en prolog torsdag. Pål Anders Ullevålseter ble nummer ni i prologen, og har som mål å forbedre fjorårets femteplass sammenlagt.

-  Det er veldig mange med i rallyet, og man må tro på skjebnen og ha flaks for å få en topplassering, mener kona Solveig.

-  Men Pål Anders er jo verdensmester, så han bør kunne hevde seg om alt klaffer.

Mangler teamDet er Ullevålseters store utfordring. Mens mange av konkurrentene har større team å støtte seg til, er nordmannen stort sett overlatt til seg sjøl.

-  Han kjører sammen med to svensker, men de er hobbyførere. At Pål Anders ikke har et sterkt team, er hans store minus, forklarer kona.

I går kjørte Pål Anders og de andre førerne en transportetappe fra Barcelona til Granda.

-  Men det ble «dramatikk» der også. Etter 15 mil fikk han problemer med en ventil, og ble veldig nervøs. Heldigvis gikk det greit, det hadde ikke vært noe moro om han ikke hadde kommet seg til Afrika en gang, sier Ullevålseters kone Solveig.

Lite sandI Granada skal førerne kjøre en ei kort spesialetappe på ei mil, før de drar over til Marokko.

-  Det er først i Afrika rallyet starter for alvor. Pål Anders mener sjøl det er for lite sand i Marokko, og gleder seg mest til de skal ned til Mauritania og Mali. Han liker de lange ekstremetappene hvor de blir overlatt helt til seg sjøl.

ALENE: Norske Pål Anders Ullevålseter er stort sett overlatt til seg selv i Dakar-rally.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media