Trenger hjelp

Fotballstjernen David Beckham har nervøse lidelser

I en dokumentar om Beckham som skal vises på ITV i England 29. november, går det fram at han har tvangsnevroser. Beckham kan bruke timer på å ommøblere rom slik at møblene står i rette linjer, og henge skjortene sine i skapet, utfra hvilken farge de har.

Medisinske eksperter sier han har alle tegn på Obsessive Compulsive Disorder (OCD). Også kona hans, Victoria Beckham, bekrefter at han har lidelsen.

- Han har en sånn tvangsnevrose-ting. Han har det, og det er helt vilt, sier hun.

Hvite klær

TV-teamet fra ITV har fulgt Beckham i seks måneder. Fotballstjernen sa ja fordi han vil vise seerne at han ikke er pretensiøs, men en helt vanlig type.

I dokumentaren kan du se at Beckham bare har på seg hvite klær når han er hjemme - for å stå i stil til møblementet. Han engster seg hvis han ser små støvkorn, og plasserer colabokser på linje i kjøleskapet.

- Beckham veit at det er rart, men kan ikke gjøre noe med det. Vi har filmet ham i et hotellrom mens han ommøblerer. Det er en kjempemorsom sekvens. Han kaster seg over kortene til dekoderen på tven, og legger dem i en skuff, sier produsent Ian Denyer.

Her kan du lese mer om OCD.

RYDDEMANI: Beckham plasserer colaboksene på linje i kjøleskapet.