Trenger hjelp

18 år og 238 dager gammel er Wayne Rooney Englands nye superhelt. Det finnes bare en resept mot den galskapen - de beste fotballdoktorene i bransjen.

LISBOA (Dagbladet): Men finnes de? Hva skjer når EM er over - og guttungen kanskje har feid inn enda flere scoringer? Er det i det hele tatt noen som kjenner Wayne Rooney så godt at de vet hva som skal til for å unngå at han starter sesongoppkjøringen i juli, ikke med Everton, men med ozonlaget?

Svennis er blank

-  Jeg gjør det ikke, sier England-manager Sven-Göran Eriksson.

-  Jeg kan ikke si at jeg kjenner Wayne godt. For han snakker jo ikke så mye - han holder seg stort sett for seg sjøl.

Men to scoringer i EM betyr styr, kaos og sinnssyk pub- og medieoppmerksomhet rundt Wayne Rooney. Klart det gjør det - når mennene ikke strekker til, takker England Herren for at de har guttungen. Og før eller siden vil det slå ned i 18-åringen - slik det for alvor slo ned i Paul Gascoigne etter Italia-VM for 14 år siden.

Og alle vet jo hvordan det gikk.

Knitrende pundsedler

Sven-Göran Eriksson kjenner altså ikke Wayne Rooney. Og forstår jeg ham rett er det ikke så veldig mange andre i den engelske landslagstroppen som gjør det heller. Og da er spørsmålet: Gjør Paul Stretford det, Wayne Rooneys agent?

Han som nå skal selge «The Superkid» til høystbydende.

Sannsynligvis ikke. Men han kjenner lyden av knitrende pundsedler når han hører dem.

-  Jeg har trent 18-åringer som har blitt store fotballspillere før - Roberto Baggio og Rui Costa for å nevne noen - men jeg har aldri sett et talent som Rooney, sier Svennis.

Trenger ei jernhånd

Bare den uttalelsen ligger det penger i. For bakmennene som skal presse sitronen. For Wayne Rooneys skyld er det å håpe at han havner et sted han blir tatt vare på. Og derfor er det godt å høre at klubber som Chelsea og Manchester United er de som leder an i jakten. Fordi sir Alex Ferguson og Chelseas nyansatte José Mourinho er de strengeste managerne i bransjen.

HJELPENDE HENDER: Englands nye superstjerne forlater banen mot Sveits - og får ei hånd fra Sven-Göran Eriksson og en flaske fra hjelpetrener Steve McClarren. Men hvor er hjelpen når EM er over?