- Trenger ikke å kjøpe suksess

SOFIEMYRHALLEN (Dagbladet): Europacupfinale: Nordstrand - Motor Zaporoshje (Ukraina) 18- 23 (sammenlagt 38- 49). Susann Goksør Bjerkrheim har ikke tro på Bækkelagets strategi med å kjøpe seg suksess. Den påtroppende Nordstrand-assistenten vil heller videreutvikle de jentene som er på laget.

- Vi kommer ikke til å kjøpe nye spillere. Det er bedre å få spillerne til å ta fram alle de kvalitetene vi vet bor i dem. Det handler om å tørre når det gjelder, sier Susann Goksør Bjerkrheim til Dagbladet.

Susann var til stede på gårsdagens finale som tilskuer. Neste gang Nordstrand skal i aksjon, får vi se den tidligere landslagskapteinen som assistenttrener i spann med hovedtrener Morten Schønfeldt.

En forsterkning

I går ble Erika Polozova sørgelig alene med skuddansvar i Nordstrand-angrepet.

- Både Anette Hovind Johansen og Mari Tyrdal har gode skudd. Mari er også veldig flink til å utfordre forsvarsspillere. Det handler om å tro på egne ferdigheter og gjøre det du er god til, sier Susann.

Gratis forsterkning

Den eneste forsterkningen hun og Morten Schønfeldt henter før neste sesong, er landslagsback Cecilie Thorsteinsen. Men hun kommer gratis fra Danmark. Korsbåndskadde Unni Nyhamar Hinkel ventes også tilbake rundt juletider.

En annen ting som blir viktig når Nordstrand skal ta et steg nærmere Europa-toppen, er gode keepere. Det har Nordstrand i Jeanette Nilsen og Jeanette Engebretsen.

Sistnevnte sto strålende i går. Totalt stoppet Jeanette Engebretsen 24 av 47 skudd fra europacupmestrene Motor Zaporoshje.

- Jeanette Engebretsen spilte kjempebra, skryter Susann Goksør Bjerkrheim.

Den ambisiøse keeperen lover Cecilie Leganger og Heidi Tjugum kamp om førstekeepertrøya på landslaget:

- Jeg skal i alle fall gjøre alt jeg kan for å ta opp kampen mot dem, sier Engebretsen.

Frustrert Sandve

Framover gikk det svært trått for Nordstrand. Landslagsspiller Monica Sandve gikk stort sett arbeidsledig.

- Det er et skikkelig skuffende resultat, og det er frustrerende for en kantspiller å få sin første sjanse langt ut i andre omgang, sier Sandve.

- Jeg sto og ventet på kontringsballene. De kom aldri.

Keeper Jeanette Engebretsen forteller hvorfor:

- Zaporoshje-jentene var flinke til å blokkere alle mine utkastmuligheter!