Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trenger ikke tilby meg ny kontrakt

Matchhelten mot VIF vil vekk fra LSK.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Lillestrøm 0-1. Da sesongen startet var Michael Mifsud bare et femtevalg for Lillestrøm.

Foran seg i køen hadde han Oliver Occean, Magnus Myklebust, Arild Sundgot og Andreas Haddad. Mye av bakgrunnen var at malteseren gjorde seg upopulær hos trener Uwe Rösler da han erklærte seg skadet før en Royal League-kamp mot IFK Göteborg, men spilte landskamp for Malta noen få dager senere.

Nå er han inne i varmen igjen - og ble den store helten da han scoret hatkampens eneste mål på Ullevaal. Det var Mifsuds aller første seriemål i år.

- Jeg trengte dette målet sårt, sier Mifsud til Dagbladet.no.

LSK-spissen er Bosman-spiller etter sesongen. Han utelukker imidlertid ikke at forsvinner fra Åråsen allerede i sommer.

- Jeg vet ikke helt. Jeg vil til en større klubb. Og det er fint om klubben kan få noen penger for meg. Slik sett kan det tjene Lillestrøm best om jeg drar i sommer.

- Er det helt sikkert at du ikke skriver ny kontrakt?

- Ikke 100 prosent sikkert. Men sannsynligvis gjør jeg det ikke.

MATCVINNER: Michael Mifsud scoret kampens eneste mål mot Vålerenga. Foto: SCANPIX
MATCVINNER: Michael Mifsud scoret kampens eneste mål mot Vålerenga. Foto: SCANPIX Vis mer

VIF 12 poeng bak LSK

LSK-trener Uwe Rösler nekter for at han noen gang har sagt at Mifsud var et femtevalg.

- Ingen har sagt noe sånt. Magnus (Myklebust) spilte veldig bra i Royal League, men akkurat nå er Mifsud foran ham, sier Rösler - som er hakket mer bombastisk enn matchvinneren når han blir spurt om Mifsuds framtid.

- Neste år kommer han ikke til å være i Lillestrøm. Han fortalte oss før vi dro til La Manga i år at det ikke var noen vits i å tilby ham ny kontrakt. Han fortalte til og med pressen det før han sa det til meg, sier Rösler. 

Fem på rad

Lillestrøm er oppe i 17 poeng allerede og leder tabellen, fem poeng foran Brann, som møter Sandefjord i morgen. For Vålerenga er situasjonen alvorlig. Fjorårets seriemester står med håpløse fem poeng etter årets sju første kamper.

- Jeg er overrasket over den gode starten på sesongen. Det er spesielt å vinne fem kamper på rad. For øyeblikket kan jeg ikke se at det finnes bedre lag i Norge enn Lillestrøm, sier Rösler.

Kjetil Rekdal forsøkte å jage sine spillere framover på banen mot slutten, og foretok også flere offensive bytter. Men det hjalp ikke, for det ble ikke mål av det.

- Trenger ikke tilby meg ny kontrakt

- Men jeg er godt fornøyd med 2. omgangen. Mot slutten var vi best. Men i 1. omgang, etter at de scoret, lekte de med oss, sier Rekdal til TV 2.

Det var imidlertid Vålerenga som åpnet friskest på Ullevaal, fast bestemt på å bevise at de kan så mye bedre enn den flaue forestillingen mot Fredrikstad sist søndag.

Og det åpnet lovende for fjorårets seriemester: Etter 10 minutter gikk Uwe Rösler ut mot sidelinja og fektet med armene - tydelig irritert på det guttene hans foretok seg ute på banen.

Det var neppe tyskerens lille utblåsning som ble avgjørende for det som skjedde umiddelbart etterpå:

En klarering fra Kippe ble til en pasning for Micahel Mifsud. Den lynraske malteseren vippet ballen elegant over Jarl Andre Storbæk, og dundret løs i korthjørnet fra 7-8 meter. Arason ble tatt på senga og serielederen hadde fått en pangåpning på Ullevaal.

Halvsjanser fra Vålerenga

26 minutter ut i kampen fikk samme Mifsud en fantastisk mulighet til å score sitt og LSKs andre mål for dagen: Hovi klarerte rett i ryggen på en LSK-spiller, og plutselig befant Mifsud seg ansikt til ansikt med Arason. Han rundet VIF-keeperen - men Muri reddet Vålerenga da han mesterlig fikk kastet seg i beina på Mifsud og fikk slått til corner.

Vålerenga slet nær sagt som vanlig med å komme til sjanser. Nærmest før pause var Tore André Flo. Freddy dos Santos vendte fint opp og slo til Flo som kom løpende på bakre stolpe. Han kastet fram foten, men for en gangs skyld hadde stryningen et skonummer for lite.

Det ble heller ikke noe stormløp mot Heinz Müller etter pause. Det lille som kom av halvfarligheter ble som regel beinet ut av en LSK-forsvarer.

Burde fått straffe

Vålerenge kunne - og burde - hatt straffe to minutter før slutt. Shane Stefanutto stanset et innlegg fra fra høyre med hånda inne i 16-meteren. Dommer Espen Berntsen hadde imidlertid dårlig vinkel og vinket spillet videre - til enorme protester fra VIF-spillerne. 

Det er ikke den første straffeavgjørelsen som har gått LSKs vei denne sesongen. Rösler er imidlertid lei av å få det samme spørsmålet uke etter uke.

- Vi har marginene på vår side fordi vi er bedre. Det er på grunn av hardt arbeid vi ligger der vi gjør. 

For Vålerenga brenner det et blått lys i kampen om seriegullet i Tippeligaen. De er nå hele 12 poeng bak Lillestrøm etter sju spilte kamper. Det kan bli i tøffeste laget å hente inn.

- Er løpet kjørt for Vålerenga?

- Jeg tror de vil bruke penger på en eller to nye spillere i sommer. Det blir i hvert fall ingen kamp mot nedrykk, sier Rösler diplomatisk.  

Debatt

Var det fortjent at Lillestrøm fikk alle poengene på Ullevaal i kveld?

LSK FORAN: Frode Kippe ligger nå 12 poeng foran Freddy dos Santos.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling